MSP: Srpske diplomate nisu prisustvovale prijemu u Izraelu

Nijedan srpski diplomata nije prisustvovao prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, koji je izraelski premijer Benjamin Netanjahu upriličio dan uoči otvaranja Ambasade SAD u Jerusalimu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Povodom napisa u domaćim medijima u kojima se navodi, s pozivanjem na izraelske medije, da se Srbija našla na spisku 32 države koje su poslale svog diplomatu na prijem koji je izraelski premijer Benjamin Netanjahu upriličio dan uoči otvaranja Ambasade SAD u Jerusalimu, MSP smatra neophodnim da informiše da nijedan srpski diplomata nije prisustvovao prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova još jednom ističe poznati i principijelni stav Srbije prema izraelsko-palestinskom sporu, kao što je podrška mirovnom i održivom rešenju po osnovu "dve države", bez prejudiciranja budućeg statusa Jerusalima, uz poštovanje svih relevantnih rezolucija UN.

U tom svetlu, Srbija je na bilateralnom planu posvećena unapređenju tradicionalno dobrih odnosa sa Izraelom i Palestinom i nastojaće da konstruktivno doprinosi pronalaženju trajnog i održivog rešenja za izraelsko-palestinsko pitanje, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2018, 09:04)
anonymous [neregistrovani]

Otet dio drzave?

Nama jeste otet.
Ali ko kome otima kad su u pitanju Izrael I Palestina?

(sreda, 16. maj 2018, 00:53)
anonymous [neregistrovani]

Jerusalim

Mozda bi trebao malo vise da ucis o drevnim vremenima da bi mogao takve teme komentarisati kvalitetnije.

(sreda, 16. maj 2018, 00:29)
anonymous [neregistrovani]

Kakva greska

Pa ti mislis onaj sto te je bombardovao i uzeo deo zemlje da ce ti ga vratiti i platiti za bombe, rusevine i bolesti koje su se poslije pombardovanja rasirile i dan danas ubijaju sirom Srbije.Amerika samo zna za sebe i svoje interese.Amerika tj Velika britanija kao njen otac su i stvorili Izrael i nije cudo sto ga podrzavaju...

(sreda, 16. maj 2018, 00:12)
anonymous [neregistrovani]

Nije "Велика грешка"

Odluka Srbije je potpuno na mestu.Sta je trebalo, da podrzimo masakar nad palestinskim stanovnistvom Lično, najbolji prijatelj mi je Jevrejin, cenim duboko Jevreje i protiv postojanja Izraela nemam nista kao sto mnogi nemaju, ali rukovodstvo te zemlje prevazilazi sve granice svojim agresivnim postupcima.Nema nikakvog izgovora za ubijanje preko pedeset ljudi ukljucujuci i bebe.To je zlocin bez presedana i tacka.Da su Palestinci ovo uradili nad Jevrejima isto bi to bilo za svaku osudu.

(utorak, 15. maj 2018, 20:58)
anonymous [neregistrovani]

Велика грешка

Влро лош потез. Опет Србија није капитализовала јединствену могућност. Ипак је Председник био у Русији са премијером Израела Нетанјахуом. Од овог уздржавања немамо никакву корист, а штета је огромна, јер смо опет пропустили да ојачамо везе са Израелом и са тиме директно са врхом САД. У осталом, Јерусалим јесте престолница Изреала већ од древних времена.

(utorak, 15. maj 2018, 15:38)
anonymous [neregistrovani]

Zasto bi mi isli tamo kad i i nama oteli deo drzave i dali ga drugome

Prisustvom bi samo odobravali takav cin.