Haradinaj: Priština ne može beskrajno da čeka transformaciju

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da Priština ne može beskrajno da čeka na transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Portal Koha prenosi da Haradinaj nije rekao kada će se ta transformacija dogoditi.

Kako se navodi, on je to rekao nakon sastanka sa ambasadorima u Prištini i dodao da je "Kosovo spremno da doprinosi bezbednosti zemlje".

"Glasanje je politički proces i ja sam duboko ubeđen da, ako se to ne desi kroz ustavne promene, dogodiće se kroz zakone. Jedanaest odsto pripadnika KBS su iz etničkih zajednica, uključujući Srbe sa severa. Ne preciziram za koliko dana i meseci će se dogoditi, ali će se dogoditi. Moj konačni stav ostaje da transformacijom KBS u vojsku niko ništa ne gubi", rekao je Haradinaj.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво