Brnabić: Nemačka značajan strateški partner Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je, u razgovoru sa predsednikom Odbora Bundestaga za odnose sa Evropskom unijom Ginterom Krihbaumom, da Nemačka predstavlja značajanog strateškog partnera Srbiji.

Premijerka Brnabić je navela da Srbija ulaže velike napore kako bi ostala prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner Nemačkoj.

Jačanje regionalne saradnje i dijalog sa svim ključnim partnerima u regionu, ona je istakla kao jedan od prioriteta spoljne politike Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je izrazila uverenje da će predstojeći samit u Sofiji potvrditi evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana.

Poslanik nemačkog Bundestaga ocenio je da napredak Srbije na evropskom putu nije samo napredak ka članstvu u Uniji, već i napredak u ostvarivanju sigurne budućnosti države i građana i ponovio da će Nemačka nastaviti da podržava evropsku perspektivu Srbije.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Krihbaum je ocenio da je Srbija, sa dobrom infrastrukturom i kvalifikovanim kadrom, veoma atraktivno tržište za nemačke investitore, što dokazuje i veliki broj nemačkih kompanije koje posluju u našoj zemlji.

Prema njegovim rečima, Nemačka je spremna da pruži podršku i adekvatnu pomoć u uspostavljanju stabilnijeg pravnog okvira kako bi zainteresovane kompanije, pre svega mala i srednja preduzeća, u većem broju investirala u Srbiji.

Krihbaum je ocenio da dve države imaju dobre političke odnose, koji se razvijaju kroz intenzivnu saradnju na svim poljima i obostrane kontinuirane posete zvaničnika, i pozvao premijerku Brnabić da u što skorijem periodu poseti Nemačku, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво