Gojkovićeva sa predsednikom Odbora za odnose sa EU Bundestaga

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga Ginterom Kirhbaumom, sa kojim je razgovarala o skupštinskim aktivnostima na polju evropskih integracija.

Gojković je istakla da je održavanje parlamentarne konferencije dobar pokazatelj posvećenosti Narodne skupštine procesima evrointegracija imajući u vidu njihov izuzetan značaj za Srbiju, region Zapadnog Balkana i čitavu Evropu, saopšteno je iz skupštine.

Predsednica Skupštine Srbije je naglasila da parlament ulaže veliki napor na ciljevima punopravnog članstva u EU, kroz harmonizaciju zakonodavstva sa pravom EU, kao i da 

Narodna skupština veliku pažnju poklanja razvijanju dijaloga i saradnje sa parlamentima u regionu.

Kirhbaum, koji boravi u Beogradu u okviru parlamentarne konferencije "Idejom EU do mira i razvoja", naglasio je da je važno što Srbija odlučno korača na svom putu ka EU, kao i da Nemačka prepoznaje napor koji Srbija ulaže i da pruža podršku na tom putu.

Predsednik Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga je ukazao da je regionalna saradnja izuzetno važna i da je u cilju jačanje te saradnje pokrenut i "Berlinski proces".

Dvoje zvaničnika su se osvrnuli na izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu EU i aktivnostima Narodne skupštine u tom okviru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи