Veselji: Prištini uvek potrebno američko iskustvo i ljubav

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji primio je pedesetočlanu delegaciju američke države Ajove i tom prilikom istakao da je Prištini uvek potrebno američko iskustvo i ljubav, kao i da će njihovo i prijateljstvo biti večno.

U obraćanju gostima iz Ajove u kosovskoj skuštini, Kadri Veselji je, prenosi Koha, rekao da je Kosovo njihov drugi dom, nakon što je "pre deset godina proglašena nezavisnost".

"Priča koju nosi 17. februar 2008. puna je bola i slave. Trebalo nam je više od 100 godina da se izborimo za slobodu i nezavisnost. Ideal slobode koji nije nastao ni iz čega. Ali ta era pripada prošlosti, ono što ostaje su pamćenje i inspiracija. Država Kosovo je sada realnost", rekao je Veselji.

Veselji je rekao i da je "Kosovo u poslednjih deset godina načinilo ogromne korake u konsolidaciji: izgradilo je stabilne institucije, izgrađeno je stotine novih škola, ima policiju za primer, profesionalnu vojsku, otvorene su nove fabrike i postepno gradi pravnu državu jednakih građana."

Za sve nabrojano, Veselji je rekao da nije zaslužno samo lokalno stanovništvo, već je to postignuto i zahvaljujući, kako je rekao, doprinosu svih međunarodnih prijatelja.

"To je poseban doprinos svakog od vas koji ste nam pomogli da imamo kvalitetno obrazovanje, profesionalnu vojsku, unapređenu poljoprivredu i kulturu. Kosovu uvek treba vaše iskustvo i ljubav. Mi smo prijateljske države već deset godina, pošto je Kosovo država, i naše prijateljstvo će trajati večno. Da pomognemo jedni drugima, da ojačavamo svake godine naše odnose. Bog blagoslovio Ameriku, Ajovu i Kosovo", istakao je predsedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji.

Američku delegaciju predvodi Zak Nun, predstavnik Odbora za međunarodne odnose Ajove, i Timoti Or, generalni direktor Nacionalne garde Ajove.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво