Mondoloni: Podrška Francuske u pronalasku rešenja za KiM

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni rekao je da ta zemlja svakako podržava napore Srbije da se pronađe rešenje za pitanje KiM, i naveo da za to nema alternative osim dijaloga Beograda i Prištine.

Upitan da prokomentriše izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića "da Francuska mora da odluči da li nam je prijatelj", koju je dao povodom medijskih navoda "o protestnoj noti koju će ta zemlja uputiti zemljama koje budu povukle priznanje KiM", ambasador je rekao da nije čuo za to, ali da je stav Francuske po pitanju KiM jasan.

"Ja nisam čuo za to. Naša pozicija o KiM je jasna, podržavamo napore za dijalog, a nadam se da ćemo moći da napredujemo po tom pitanju. Francuska je spremna da pomogne Srbiji, jer ono o čemu se radi je budućnost Srbije i njena želja da uđe u EU, što Francuska, svakako, podržava", rekao je Mondoloni nakon obilaska radova na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Istakao je da su dve zemlje bile zajedno u ekstremno bolnim i tragičnim trenucima, a da su zajedno odnele i pobedu, te je, kaže, uveren da zajedno mogu pronaći rešenje i za to pitanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво