Popović za RTS: Stav izrečen u tvitu ne menjam

Lični stav o gej slikovnici, iznet preko Tvitera, uprkos burnim reakcijama ne menjam, rekao je ministar Nenad Popović za RTS. On smatra da je to tema o kojoj treba otvoreno da se razgovara jer se tiče celog društva.

"Nikoga nisam želeo da povredim ali to je jasan stav i to je pitanje koje zadire u svaku porodicu i to su teme o kojima treba razgovarati", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Nenad Popović.

O ovoj temi Popović još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i očekuje njen poziv.

"Poštujem predsednicu Vlade ali očekujem da se i moje mišljenje poštuje. Moj jasan stav ja neću menjati. Čekam razgovor sa premijerkom u četri oka pa ćemo videti", rekao je Popović. 

Popović putuje na  inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, a predsednik Vučić prisustvovaće Vojnoj paradi povodom Dana pobede kada će sa predsednikom Rusije imati i direktne razgovore.

Inauguracija predsednika Putina u Moskvi je izuzetno važan politički događaj koji se pažljivo prati u celom svetu, kaže Popović.

"Pored inauguracije u narednim danima biće imenovana i nova ruska vlada. Mislim da je prisustvo Srbije veoma važno jer je Putin u poslednjih deset godina pomagao i pomaže Srbiji posebno u zaštiti njenih prava u UN. Velika je stvar što Vučić ide odmah posle inaguracije i to na Dan pobede i to pokazuje ogroman značaj koji Rusija pridaje Srbiji", rekao je Popović.

Teme po kojima će se razgovarati svakako će biti situacija na KiM kao i zaštita prava Srba u regionu. Uz političke teme dva predsednika će razgovarati i o ekonomskoj i vojnoj saradnji, kaže ministar.

Poslednjih dana dosta se govori o mogućnosti da Velika Britanija po preuzimanju predsedavanja Savetom bezbednosti zatraži da sednice o Kosovu i Metohiji budu zatvorene za javnost. Prema rečima Popovića, Rusija to neće dozvoliti.

"Putin je i na predhodnom sastanku izrazio spremnost da podrži Srbiju kada je reč o KiM. Srbija treba o pitanju Kosova da govori na svim međunarodnim skupovima i forumima a Savet bezbednosti UN je upravo mesto gde to pitanje treba da bude otvoreno. Engledska ideja da sednice budu zatvorene sigurno neće proći", smatra Popović. 

Posle nedavne posete Kini, ministar Popović je doneo vest da ta zemlja vidi Srbiju kao tržište pogodno za ulaganja i razvoj IT sektora. Slična očekivanja ima i kada je reč o Rusiji.

"Pre svega da kažem da iz Kine dolaze pozitivni signali. Bilo je mnogo govora o IT saradnji jer tu granice ne postoje. I ruske kompanije su već vrlo prisutne u IT sektoru a uskoro se očekuje i dolazak firme Kasperski", rekao je ministar Popović.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво