Stefanović: Policija će sprovesti odluku o zabrani skupa u Hrtkovcima

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni i da je uveren da će policija biti kadra da tu odluku sprovede.

Nebojša Stefanović je objasnio da je, na osnovu odluke Upravnog suda da policija vrati na dopunu rešenje SRS-a u smislu da osoba koja je potpisala zahtev nije imala aktivnu legitimaciju da predstavlja stranku, zahtev vraćen na dopunu.

"SRS je ispunila to rešenje i mi smo skup zabranili kao i prvi put. Zabranili smo ne samo SRS, već bilo kojoj drugoj stranci koja je htela da održi skup", podvukao je Stefanović na konferenciji za štampu nakon sastanka sa litvanskim kolegom Eimutisom Misiunasom.

Stefanović je rekao da je atmosfera u Hrtkovcima takva da je većinsko stanovništvo protiv bilo kakvog skupa i da atmosfera koja danima traje u medijima nije dobro uticala na njihov mir i spokoj.

"Za njihovu budućnost je bolje da se niko tamo ne okuplja. Zbog toga smo zabranili sve skupove i ostajem pri tome što sam rekao - policija će biti kadra da tu odluku sprovede", rekao je Stefanović.

Upitan kako će se sprovesti zabrana ako radikali budu, kako su najavili, samo održali šetnju, Stefanović je odgovorio: "Pustite da mi u skladu sa zakonom sprovedemo odluku".

"Rekao sam da građani Hrtkovaca ne moraju da brinu tog dana. Upotrebićemo sve zakonske mogućnosti da sprečimo sva okupljanja, kako god se odvijala", poručio je Stefanović.

Prethodno je lider radikala Vojislav Šešelj ponovio da će 6. maja ići u Hrtkovce bez obzira na odluku državnih organa.

U tome će pokušati da ih spreči LDP. Kako navode u saopštenju, lično će zaustaviti Šešeljev nastup. Demokrate još vagaju, dok će Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvati svoje aktiviste.

"Međutim, ne želimo da uznemiravamo građane Hrtkovaca. Mi ćemo biti u pripravnosti i mi ćemo biti spremni da u slučaju da se oni tamo pojave u roku od pola sata, budemo i mi tamo, pa da se onda objasnimo šta se tamo zaista dogodilo", rekao je predsednik LSV-a Nenad Čanak.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво