Šešelj: Idemo u Hrtkovce bez obzira na pravni ishod

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mesto. Liberalno-demokratska partija je saopštila da će "lično sprečiti" skup koji su radikali najavili u Hrtkovcima.

"Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje", rekao je Vojislav Šešelj novinarima u Skupštini.

Ističe da je režim očigledno svestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način žele da "umore SRS da se bori za osnovna prava".

"Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje", rekao je Šešelj.

Kako je naveo, nakon što su radikali ispunili dodatne zahteve, podneli su ponovo žalbu i čekaju rešenje po toj žalbi.

"Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi samo idemo tamo, nećemo se organizovati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše stranke koji to žele, a ja naravno idem", poručio je Šešelj.

Naveo je da će, ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS-a otići u Hrtkovce, "sesti na livadu" i pošto neće moći da se obrate, jer neće biti razglasa, onda će klimati glavom građanima koji će, uveren je Šešelj, "razumeti šta hoće da im poruče".

"Tamo je 90 odsto građana za nas, iako se ove televizije iz Beograda trude da pokažu da građani Hrtkovaca nisu radosni što mi dolazimo", naveo je Šešelj.

Dodaje da, ukoliko se dozvoli održavanje skupa, radikali će održati miting na kojem će izneti svoje političke stavove.

Naglasio je da bi taj miting bio miran, te da SRS garantuje da neće biti nijednog incidenta i dodao da bi miting obezbeđivala jaka redarska služba.

LDP: Lično ćemo sprečiti skup radikala u Hrtkovcima

"Lično ćemo sprečiti Šešelja da u nedelju napravi bilo kakav performans ili da pokuša da širi mržnju i opet poziva na nasilje. Mora da se zna da u ovoj zemlji ima više pristojnih, normalnih i savesnih građana od putujućeg cirkusa Vojislava Šešelja, koji je samo hrabar nad nemoćnima i onima koji su u tom trenutku manjina", navodi se u pisanoj izjavi Đorđa Žujovića, člana Predsedništva LDP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima. Nakon odluke Upravnog suda da je Uprava policije bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna, MUP je u sredu ponovo zabranio taj skup. 

Žujović, međutim, tvrdi, kako je preneo Biro za komunikacije te stranke, da država "nema mehanizme ili ne želi" da spreči skup radikala pa je potrebno da se građani sami organizuju i zaustave "divljanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i njegove nasilne horde".

"Kao što smo se na ulici nebrojeno puta suprotstavili radikalima, recimo dok su pokušavali da preimenuju Bulevar Zorana Đinđića u Bulevar Ratka Mladića, tako ćemo i u nedelju Šešelju da damo jasnu poruku - da ovde više neće upropašćavati nijedan život i da ga to što je lud ne abolira od počinjenih zločina koji su direktna posledica politike čiji je bio jedan od kreatora", navodi se u izjavi člana Predsedništva LDP-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво