Milićević: Brkićeva izjava neodgovorna i populistička

Izjava potpredsednika hrvatskog parlamenta Miljana Brkića koju je dao u Okučanima, neodgovorna je i populistička, verovatno usmerena ka unutrašnjim političkim potrebama, izjavio je Đorđe Milićević, predsednik poslaničke grupe SPS.

Miljan Brkić, koji je bio na obeležavanju godišnjice operacije "Bljesak", izjavio je da je srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću "najveća kazna" to što je stvorena hrvatska država.

U "Bljesku", operaciji hrvatske vojske i policije, u kojoj je i sam Brkić učestvovao, iz Zapadne Slovenije proterano je 16.000 Srba, dok je više od 280 poginulo ili nestalo, prenosi Tanjug.

"Licemerno napadajući prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića, na ovakav način se upravo pokazuje nespremnost da se prihvati iskren poziv i stav da je bolje da radimo na unapređenju naših odnosa i traženju zajedničkih interesa, nego da komplikujemo već dovoljno složene i komplikovane odnose", istakao je Milićević u pisanoj izjavi.

Dodao je da takvoj vrsti političara u regionu, očigledno, prošlost koju tumače na njima svojstven način predstavlja jedinu sadašnjost i budućnost.

"Incident u Jasenovcu, odluku bez presedana da se zabrani ulazak ministru Vlade Republike Srbije u Hrvatsku, kao i ishitrenu i nervoznu reakciju rukovodstva Hrvatskog sabora da prekine zvaničnu posetu Srbiji, potpredsednik Hrvatskog sabora očigledno ne ume i ne može drugačije da opravda osim ovakvim napadima na Dačića", napomenuo je Milićević.

On je ukazao da, nažalost, stavovi potpredsednika Hrvatskog sabora ne doprinose putu kojim treba da idemo.

"Nadamo se da će preovladati razum. Cilj Srbije su mir i stabilnost u regionu, dobrosusedski odnosi, ali Srbija će uvek braniti svoje dostojanstvo i neće dozvoliti da bude potcenjena i ponižena", istakao je Milićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво