Poslanici o izmenama Zakona o BIA

Da li se izmenama zakona o BIA stavlja moć u ruke direktoru te agencije, ili će direktor samo, kao i u svim drugim preduzećima, potpisivati rešenja za prijem novih kadrova, sučelili su mišljenja poslanici vlasti i opozicije.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović, odbacuje kritike opozicije rekavši da su one sumanute.

"I do sada se na isti način zapošljavalo u BIA. Ne možete da raspišete konkurs za operativca to je sumanuto, jer kako mislite da raspisujete konkurs, onda bi svaka strana služba mogla da vam podmetne čoveka i da ga ubaci u službu", rekao je Đukanović.

Kako kaže, nijedna služba na svetu ne raspisuje konkurs za operativca.

"Normalno je da je direktor taj koji ima mogućnost da potpiše rešenje da nekog prime na posao i da nekog nagradi. Recite mi u kom javnom preduzeću ili nekoj drugoj organizaciji to direktor ne radi. Ne znam zašto im to smeta oko BIA", rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, suštinska promena je oko toga da direktor nije mogao da smeni na primer načelnika uprave bez saglasnosti načelnika uprave, što je, ocenjuje, van pameti, jer je bio paralisan rad BIA.

Maja Videnović iz DS-a, koja je dobila opomenu posle kraće rasprave sa predsedavajućim Veroljubom Arsićem, ocenila je da se moć stavlja u ruke direktora BIA, a da je Bratislava Gašića na tu funkciju preporučilo to što je "strpljivo čekao godinu dana bez funkcije".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je poručio da je "legitimno da mrzite i Gašića i Vučića i mene, ali je šteta da energiju trošite na mržnju, a ne na zakone", dok je poslanik SNS Igor Bečić kazao da DS želi da od BIA napravi komunalnu policiju.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković kaže da nije čuo nijednu suštinsku, pravu kritiku na predložene zakone što, kako navodi, govori o njihovom kvalitetu.

"Slušali smo, istine radi razne koještarije, besmislice, pokušaj kritike, naravno bez ijednog argumenta", rekao je Marković.

Poslanica DJB sada član DS, ali nastupa samostalno 

Zakletvu u Narodnoj skupštini danas je položila nova poslanica Nada Kostić, koja je bila na listi Dosta je bilo.

Kostićeva je rekla da je Pokret Dosta je bilo napustila pre dve godine, da je sada članica Demokratske stranke (DS), ali da će u parlamentu ipak nastupati kao samostalni poslanik.

Na pitanje zašto nije vratila poslanički mandat po napuštanju pokreta, Kostićeva je rekla da je "zaboravila" da je na izbornoj listi i da se "iznenadila" kada su je pozvali da dođe, jer je dobila mandat.

Priliku u parlamentu će, kaže, iskoristiti da se njen glas čuje jer su joj, dodaje, mediji bili zatvoreni.

Ona je u parlament došla umesto poslanika Miloša Boškovića, koji je takođe napustio Sašu Radulovića.

Poslanici Skupštine Srbije početak sednice su iskoristili da postave poslanička pitanja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво