Mihajlović: Grad Niš nije u stanju da finansira aerodrom

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović smatra da ne postoji razlog da se aerordrom u Nišu ne razvija dalje i mnogo brže, ali da su za to neophodna dodatna ulaganja, koja gradska vlast nema.

Mihajlovićeva je navela je rekla da je za niški aerodrom država dala 3,6 miliona evra samo u opremi i novcu, dok je grad Niš dao dva miliona evra i to iz budžetske rezerve.

Naglasila je da je Vlada Srbije za prethodne dve i po godine dala osam miliona evra Nišu iz budžetske rezerve.

''Jasno je da su odbornici u Nišu ti koji će morati da donesu odluku u narednom periodu. Ja i dalje smatram, kao i sve analize koje pokazuju, da grad Niš nije u stanju da finansira brži razvoj aerodroma'', rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon otvaranja konferencije ''Transport i energetika - Povezivanje Zapadnog Balkana i Evropske unije''.

Ministarka je dodala da je tačan podatak da je za ulaganje u infrastrukturu u Nišu izdvojeno 2,7 milijardi evra za projekte kao što su istočni i južni krak Koridora 10, deonicu Niš-Pločnik, prugu i gasovod Niš-Dimitrovgrad, prugu Niš-Brestovac i rekonstrukciju puteva.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи