Vučić: Izveštaj Reportera bez granica politička kampanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izveštaj i ocene "Reportera bez granica" o slobodi medija u Srbiji upravo govore da je reč o političkoj kampanji, čim se u izveštaju pominje predsednik države, koji inače nikakve nadležnosti nad time nema.

"Ne mislim da se vi osećate nebezbedno niti da je bilo ko imao ozbiljan problem", rekao je Vučić novinarima u Nišu i dodao da je u celoj stvari interesantno da "Reporteri bez granica" govore o predsedniku, koji nema nikakve nadležnosti.

"To govori da je reč o političkoj kampanji", naveo je Vučić, ali i rekao neka se to ostavi sa strane, te da je saglasan sa time da stvari treba da počnu da se menjaju, da treba da se razgovara i da će svi relevantni ljudi da razgovaraju o tom pitanju i da vidimo kako da probleme rešimo.

Predsednik Srbije je rekao da i njega lično na društvenim mrežama "razapinju svaki dan, psuju oca i majku, da treba da ga zakolju...".

On je upitao šta treba onda raditi sa društvenim mrežama, da li zabraniti ljudima da pišu šta hoće, uz ocenu da kada bi se nešto i uradilo u tom pravcu i pokušalo da se reguliše, odmah bi ga optužili da ukida medijske slobode i slično.

"Mi preduzimamo mere, preduzimaćemo ih dalje i uveren sam da će i 'Reporteri bez granica', koji sasvim sigurno nemaju političku konotaciju čim govore o predsedniku Vučiću zaduženom za tu oblast, biti zadovoljniji sledeće godine", rekao je Vučić.

Dodao je i da se država ka EU vodi mnogo brže nego što je to radio bilo ko pre, a da će pokušati da se postaraju da se promeni takva vrsta percepcije.

Vučić je rekao i da njemu mogu svi da postave svako pitanje, dok neki ne mogu da postave pitanje Jankoviću, Đilasu, Jeremiću i ostalima...

"Mislim da i to pokazuje razliku između nas. Ne mogu ja na njih da utičem. Možda su mislili na to što oni ne odgovaraju novinarima pa računaju da sam ja za to kriv. Nisam kriv za njihovo nevaspitanje i nepristojnost", dodao je Vučić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво