Dačić zahvalio Palestini na podršci po pitanju KiM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je pomoćnici ministra inostranih poslova Države Palestine za Evropu Amal Džado zahvalio na podršci po pitanju Kosova i Metohije i istakao spremnost Srbije da dalje razvija odnose tradicionalnog prijateljstva i saradnje.

Ivica Dačić se sastao sa Džado koja predvodi palestinsku delegaciju na razgovorima u okviru prve sesije bilateralnih političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Palestine, saopštio je MSP.

Ministarje u dobrodošlici palestinskoj gošći izrazio zahvalnost na podršci po pitanju Kosova i Metohije i istakao spremnost Srbije da dalje razvija odnose tradicionalnog prijatelhstva i saradnje sa Palestinom u svim oblastima od obostranog interesa, uključujući i nastavak u oblasti obrazovanja kroz već ustaljenu praksu stipendiranja palestinskih studenata na univerzitetima Srbije.

Zahvalio je i na iscrpnim informacijama o najnovijem razvoju situacije u regionu Bliskog istoka i upoznao je Amal Džado sa aktuelnim aktivnostima Republike Srbije u dijalogu sa Prištinom i Briselom po pitanju KiM.

Političke konsultacije sa Državom Palestinom se realizuju u skladu sa Memorandum o političkim konsultacijama ministarstava spoljnih poslova Srbije i Palestine koji su potpisali ministri Ivica Dačić i Rijad el Maliki jula 2015. godine, tokom zvanične posete Republici Srbiji, predsednika Države Palestine Mahmuda Abasa, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи