Šešelj i Božović o odlasku u Hrtkovce

Srpska radikalna stranka održaće miting u Hrtkovcima 6. maja, a ako policija pisanim putem zabrani skup, onda će radikali na Đurđevdan doći u to mesto, "razmileti se i šetati do mile volje" – rekao je novinarima u Skupštini Srbije lider radikala Vojislav Šešelj. Demokrate poručuju da će sprečiti Šešelja da se vrati na "mesto zločina" i da će sa građanima pokušati da spreče radikale da dođu u Hrtkovce.

Uprkos tome što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da policija neće dozvoliti nikakva okupljanja u Hrtkovcima 6. maja, Vojislav Šešelj naglašava da na mitinzima SRS-a nikada nije bilo incidenata, da su mitinzi slobodna stvar i da nema razloga za zabranu.

Skup će, kaže, obezbeđivati redari Srpske radikalne stranke u propisanoj uniformi, a ako ih policija napadne, odmah će sesti na zemlju. U slučaju da stigne zvanična zabrana, u Hrtkovcima neće biti ozvučenja i bine, kaže Šešelj i dodaje da će to biti radikalski Đurđevdanski uranak, jer građane niko ne može da spreči da slobodno šetaju.

Vojislav Šešelj poručuje da će se boriti da obori presudu Tribunala u Hagu, prema kojoj je u Hrtkovcima pre 26 godina počinio zločin protiv čovečnosti.

Ni Demokratska stranka ne odustaje od namere da 6. maja bude sa građanima Hrtkovaca.

Balša Božović je rekao novinarima u Skupštini da će sprečiti Šešelja da se vrati na "mesto zločina", ako to već neće da učini država.

Poručuje da neće praviti miting, već da će zajedno sa građanima pokušati da spreče radikale da dođu u Hrtkovce.

Božović ne kaže kako će to učiniti i kako će Demokratska stranka, koja neće imati obezbeđenje, sprečiti incidente.

Poručuje da može da dođe samo do situacije "da se brane" i da neće dozvoliti da se zabranom skupa izjednače građani i ratni zločinci.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се