Zukorlić: Situacija u Sandžaku ne može biti optimistična 

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić, razgovarao je u Novom Pazaru sa delegacijom OSCE, kojima je rekao da se, s obzirom na opštu političku situaciju u Sandžaku, gde vlast od 90-tih kontrolišu dve političke partije – SDA i SDP, ne može biti optimistična.

Zukorlić je, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, delegaciji OSCE, koju je predvodila Miaela Tuman, rekao da te dve stranke nedozvoljavaju razvoj neophodne političke kulture i unapređivanje političke svesti.

"Ako dodamo tome da su kriminal i korupcija jedan od najdominantnijih faktora u Sandžaku, uz jasnu spregu kriminala, politike, pravosuđa i policije, nije teško shvatiti zašto mnogi od mladih u Sandžaku vide spas u bežanju sa ovih prostora", naveo je Zukorlić.

Rekao je i da je ekonomsko-socijalna situacija, kao posledica toga, "očajno loša i zbog veoma loše saobraćajne infrastrukture skoro da je nemoguće pokrenuti ozbiljnu ekonomsko-socijalnu inicijativu".

Inače, delegacija OSCE se u razgovoru interesovala za opšte političko stanje u Sandžaku, sa posebnim osvrtom na eskalaciju nasilja u poslednje vreme, kao i mogući razvoj političke situacije u kontekstu strateškog partnerstva između, kako se navodi, SDA i SDP.

Gosti su se takođe interesovali za stav Stranke pravde i pomirenja u vezi promene zakonske regulative o nacionalnim savetima, te programskim odrednicama ove stranke u vezi sa predstojećim izborima za Bošnjačko-nacionalno vijeće.

broj komentara 0 pošalji komentar