"Imaćemo najmodernije opremljenog vojnika"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju. Poručuje da ćemo imati najmodernije opremljenog vojnika i da će se za vojsku izdvajati više novca. Međutim, tražiće i rezultate.

Aleksandar Vučić je na prijemu povodom Dana Vojske Srbije rekao da država izdvaja 600 miliona evra za vojsku, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja. Ističe, međutim, da to za Srbiju nije malo novca i poručio da će se izdvajati i više jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalne stabilizacije i suficita.

Napomenuo je, međutim, da će zauzvrat tražiti rezultate. "Neće moći da se dogodi kada generalna inspekcija dođe u brigadu da je pola vojnika na poštedi jer ne mogu da prođu test fizičke pripremljenosti, potrebno je više ozbiljnosti i odgovornosti", rekao je Vučić u obraćanju u Predsedništvu Srbije.

Moraće, napominje, da bude više ozbiljnosti i odgovornosti. "Sve to govorim zato što je vojska najbolji deo našeg društva i najbolji sistem našeg društva i želimo da bude još bolji", rekao je Vučić.

Vojska mora uvek da bude spremna da odgovori na svaki izazov, poručio je predsednik Srbije.

"Molim vas da budete još posvećeniji", poručio je Vučić, dodavši da vojska mora da bude odvraćajući faktor protiv svakoga ko želi urušavanje Srbije, mora da bude spremna da odgovori na sve izazove.

"Naša budućnost biće drugačija, imaćemo najmodernije opremljenog vojnika, ma koliko vremena čekali puške, ili jačanje namenske industrije", rekao je Vučić.

"Ali moraće da se radi sa još više angažovanja i sa još većom posvećenošću", naglasio je.

Pripadnicima VS je poručio da su pred njima ozbiljni zadaci, i da moraju uvek da budu spremni da odvrate svakog potencijalnog agresora.

"Srbija mora uvek biti spremna", rekao je predsednik Srbije i naznačio da je politika ta koja treba da čuva mir i stabilnost, da nikada vojska ne bude upotrebljena, "ali vojska u svakom trenutku mora biti spremna, jer samo tako nečemu služi", poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da se danas obeležava najveći vojni praznik, u znak sećanja na više od dva veka od Takovskog ustanka, a radi vrednovanja tradicije obeležavanja sećanja na žrtve i učesnike oružanih sukoba.

"Vojni praznik se obeležava radi učvršćivanja dalje afirmacije principa rodoljublja, antifašizma, antisemitizma, razumevanja i saradnje, uz uvažavanje kulturoloških različitosti zarad budućnosti i mira kako u zemlji, tako i u regionu. Vojska Srbije se predstavlja u dobrom svetlu kako samo ona ume", istakao je srpski predsednik.

Vučić je dodao i da ne možemo a da ne oživimo osećaj zajedništva i odamo počast uz dužno poštovanje, kako hrabrim vojskovođama, tako i vladarima i komandantima.

Pred Vojskom Srbije nije samo praznovanje i nisu samo sindikalni zahtevi, pred Vojskom Srbije je da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao, i neko bi pomislio da može, da izvrši agresiju na našu zemlju, zaključio je predsednik Srbije.

broj komentara 20 pošalji komentar
(ponedeljak, 23. apr 2018, 18:24)
zoran [neregistrovani]

najmodernije opremljeni vojnici

Sa budzetom of 600 mil. evra nema jake vojske, pa cak i od par miljijardi.

(ponedeljak, 23. apr 2018, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

Dosta priče

Već godinama čujem ''biće, imaćemo, dobićemo''. Dosta vše sve u budućnost, Hoćemo u sadašnjost.
Gde su Migovi 29, tenkovi, transporteri i sve ostalo što obećavate ? Ili je to samo obećanje ludom radovanje ?

(ponedeljak, 23. apr 2018, 16:07)
anonymous [neregistrovani]

Kole

Samo jaka vojska Srbije će doprineti da se trajno sačuva mir na Balkanu.

(ponedeljak, 23. apr 2018, 16:04)
Veseli [neregistrovani]

Napredak

Samo snažna i sposobna vojska može biti garant stabilnosti i mira, a bez toga nema ni ekonomskog napretka!

(ponedeljak, 23. apr 2018, 15:00)
anonymous [neregistrovani]

kupuj

Predsedniče, kupuj S300 i Pancir sisteme!Treba nam PVO hitno, dosta više priče.Šta se čeka?Hoćeš opet da nam sve unište i da ništa ne ostane?

(ponedeljak, 23. apr 2018, 13:49)
Lola [neregistrovani]

"Имаћемо најмодерније опремљеног војника"

Vojska je stub jake drzave i u nju treba i vredi ulagati!

(ponedeljak, 23. apr 2018, 13:31)
anonymous [neregistrovani]

Moze vojska

Svojim radom..mehanizacijom i disciplinom...Opravdati svaki dinar...i imati i stanove i odmaralista i jake plate....Koja je svrha vojnika i njegovog radnog vremena provedenog u kasarni???Kupite mehanizaciju..pa na teren...popravak cesta..kopanje vodovoda..krcenje kanala....Imati ce i kondicije i podrsku naroda....a oficiri iz kancelarija i sluzbenih vozila..takode na terenu.....Dati svima platu od 1000eura....ali da se zaradi.....ako to nisu u stanju u miru....kako bi nas branili u ratu....zbog plate???

(ponedeljak, 23. apr 2018, 13:22)
anonymous [neregistrovani]

Mir i Stabilnost

Vojska je vazna da zivimo u miru kako Srbija tako i Srbi u regionu

(ponedeljak, 23. apr 2018, 13:20)
anonymous [neregistrovani]

VS

Srećan vam Dan VS! Hvala vam za svaku mirno prospavanu noć! Vi ste čuvari našeg mira i stabilnosti zato je svaki dinar uložen u vas opravdan višestruko. Stabilnost naše zemlje nema cenu. Želim vam srećn rad i u budućnosti!

(ponedeljak, 23. apr 2018, 13:12)
kornjacarade [neregistrovani]

vojska

bitno je da se ulaže u vojsku srbije jel su oni čuvari nezavisnosti suverenosti naše države