"Imaćemo najmodernije opremljenog vojnika"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju. Poručuje da ćemo imati najmodernije opremljenog vojnika i da će se za vojsku izdvajati više novca. Međutim, tražiće i rezultate.

Aleksandar Vučić je na prijemu povodom Dana Vojske Srbije rekao da država izdvaja 600 miliona evra za vojsku, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja. Ističe, međutim, da to za Srbiju nije malo novca i poručio da će se izdvajati i više jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalne stabilizacije i suficita.

Napomenuo je, međutim, da će zauzvrat tražiti rezultate. "Neće moći da se dogodi kada generalna inspekcija dođe u brigadu da je pola vojnika na poštedi jer ne mogu da prođu test fizičke pripremljenosti, potrebno je više ozbiljnosti i odgovornosti", rekao je Vučić u obraćanju u Predsedništvu Srbije.

Moraće, napominje, da bude više ozbiljnosti i odgovornosti. "Sve to govorim zato što je vojska najbolji deo našeg društva i najbolji sistem našeg društva i želimo da bude još bolji", rekao je Vučić.

Vojska mora uvek da bude spremna da odgovori na svaki izazov, poručio je predsednik Srbije.

"Molim vas da budete još posvećeniji", poručio je Vučić, dodavši da vojska mora da bude odvraćajući faktor protiv svakoga ko želi urušavanje Srbije, mora da bude spremna da odgovori na sve izazove.

"Naša budućnost biće drugačija, imaćemo najmodernije opremljenog vojnika, ma koliko vremena čekali puške, ili jačanje namenske industrije", rekao je Vučić.

"Ali moraće da se radi sa još više angažovanja i sa još većom posvećenošću", naglasio je.

Pripadnicima VS je poručio da su pred njima ozbiljni zadaci, i da moraju uvek da budu spremni da odvrate svakog potencijalnog agresora.

"Srbija mora uvek biti spremna", rekao je predsednik Srbije i naznačio da je politika ta koja treba da čuva mir i stabilnost, da nikada vojska ne bude upotrebljena, "ali vojska u svakom trenutku mora biti spremna, jer samo tako nečemu služi", poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da se danas obeležava najveći vojni praznik, u znak sećanja na više od dva veka od Takovskog ustanka, a radi vrednovanja tradicije obeležavanja sećanja na žrtve i učesnike oružanih sukoba.

"Vojni praznik se obeležava radi učvršćivanja dalje afirmacije principa rodoljublja, antifašizma, antisemitizma, razumevanja i saradnje, uz uvažavanje kulturoloških različitosti zarad budućnosti i mira kako u zemlji, tako i u regionu. Vojska Srbije se predstavlja u dobrom svetlu kako samo ona ume", istakao je srpski predsednik.

Vučić je dodao i da ne možemo a da ne oživimo osećaj zajedništva i odamo počast uz dužno poštovanje, kako hrabrim vojskovođama, tako i vladarima i komandantima.

Pred Vojskom Srbije nije samo praznovanje i nisu samo sindikalni zahtevi, pred Vojskom Srbije je da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao, i neko bi pomislio da može, da izvrši agresiju na našu zemlju, zaključio je predsednik Srbije.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво