Jevtić o napadu na novinare: Pravo na slobodan rad se mora poštovati

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić poručio je da ni novinari, niti bilo ko na Kosmetu ne treba da bude meta samo zbog činjenice da su Srbi.

Dalibor Jevtić je, osudivši napad na novinare Radio Beograda i KosSeva, poručio da je razočaran činjenicom da je došlo do takvog incidenta, saopšteno je iz njegovog ministarstva.

"Oni, niti bilo ko na ovim prostorima, ne treba da budu meta nikoga samo zbog činjenice da su Srbi jer se treba prihvatiti činjenica da na Kosovu treba slobodno da se živi i radi. Moraju odgovarati oni koji su počinili ovaj incident jer je njihov identitet poznat", rekao je Jevtić.

Istakao je da policija mora odmah da ih privede pravdi, kako bi poslužili kao primer svima onima koji se odluče na ovakav korak.

Jevtić je upozorio da se jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na slobodan rad, mora poštovati svuda.

"Činjenica je da su novinari obavljali svoj posao i da nisu ugrozili nikoga svojim radom. Upravo zbog toga ovaj incident ozbiljno zabrinjava. Lično ću uložiti svoj autoritet svuda tamo gde bude trebalo da se o ovom i incidentima sličnim ovom razgovara unutar institucija i od svih nadležnih tražiti više zalaganja u zaštiti novinara", istakao je Jevtić.

Takođe je rekao da nisu zaboravljeni ni raniji napadi na novinare, poput napada na ekipu RTK2, ekipu TV Most, kao ni nestali i ubijeni novinari Radio Prištine Đura Slavuj i Ranko Peranić, zatim novinari prištinskog Jedinstva i dopisnik Politike Ljubomir Knežević, Aleksandar Simović, Marjan Melonašij i Momir Stokuća.

"Danas su srpski novinari na Kosovu još jednom ometeni u obavljanju svog posla što je za svaku osudu i kažnjavanje", zaključio je Jevtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво