Belgijski premijer u ponedeljak u Beogradu

Predsednik belgijske vlade Šarl Mišel će doputovati u ponedeljak, 23. aprila, u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, potvrđeno je Tanjugu u sedištu belgijske vlade.

Premijer Šarl Mišel će biti prvi belgijski zvaničnik tog ranga u Beogradu posle gotovo decenije, a poseta je dogovorena prilikom sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijera Mišela tokom zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, septembra prošle godine.

Sastanak je tada upriličen na inicijativu belgijske strane, a Mišel je tom prilikom rekao da želi da što bolje upozna Srbiju i da podrži njen evropski put.

Mišel će u Beogradu, osim sa predsednikom Srbije, razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.

Očekuje se da će premijer Mišel sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, političkoj i ekonomskoj saradnji Belgije i Srbije.

Premijer Belgije, jedne od osnivača EU i zemlje domaćina institucijama Unije, sa srpskim domaćinima će razgovarati i o evrointegracionom procesu Srbije, kao i o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom.

Po dolasku belgijskog premijera u Beograd planirana je večera, a radni deo posete započeće sutradan, za kada je najpre planiran susret sa premijerkom Brnabić.

Nakon susreta, dva premijera će se obratiti novinarima.

Posle toga, predviđeno je da belgijskog premijera primi predsednik Srbije, kažu u Kabinetu premijera Mišela.

broj komentara 0 pošalji komentar