Luteroti pohvalio napredak Srbije u oblasti digitalizacije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa austrijskim ambasadorom u Beogradu Nikolausom Luterotijem, koji je rekao da su oblasti digitalizacije i e-uprave za Austriju veoma važno pitanje.

Ana Brnabić je na sastanku sa Nikolausom Luterotijem zahvalila Austriji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabićeva je izrazila uverenje da će se podrška Austrije nastaviti i u budućnosti, naročito u svetlu austrijskog predsedavanja Savetu EU u drugoj polovini ove godine.

Ambasador Luteroti rekao je da je Austrija predstavila prioritete predsedavanja Savetu, među kojima je integracija Zapadnog Balkana jedno od najvažnijih pitanja.

Luteroti je pohvalio napredak Srbije u oblasti digitalizacije i e-uprave.

Rekao je da je za Austriju ovo veoma važno pitanje i istakao da će predsedavanje njegove zemlje Savetom EU biti u potpunosti elektronsko, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da su dve zemlje važni ekonomski partneri i izrazili interes za dalje intenziviranje ekonomske saradnje i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište.

broj komentara 0 pošalji komentar