Marinković sa kongresmenima o hapšenju Đurića 

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković razgovarao je u Vašingtonu sa republikanskim kongresmenima Džonom Mulinarom, Robertom Aderholtom i Džefom Fontenberijem, koje je pozvao da žustrije reaguju na ispade i pretnje miru kakve su se mogle videti nedavno kada je hapšen Marko Đurić.

Marinković je, kako je saopšteno iz Narodne skupštine, kolege iz SAD upoznao sa detaljima hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM od specijalnih jedinica ROSU.

Takođe je, kako se navodi, svoje sagovornike upoznao i sa izloženošću građana Kosovske Mitrovice stravičnoj torturi i maltretiranju.

Marinković je rekao da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećena dijalogu i procesu pomirenja u regionu i da će čuvati svoje dostojanstvo i najbolji interes svojih građana. Pozvao je kolege iz SAD da žustrije reaguju na ovakve ispade i pretnje miru kakve smo mogli da vidimo na severu Kosova i Metohije.

Vladimir Marinković je sa svojim sagovornicima razgovarao, kako se navodi, i o unapređenju odnosa Srbije i SAD i mogućnosti novih investicija iz SAD u Srbiji.

Marinković je kongresmene upoznao sa rezultatima naše zemlje u oblasti ekonomije i izneo stav da je Srbija ekonomski lider regiona sa odličnim potencijalima za ulaganje.

Sagovornici su zaključili da Srbija i SAD imaju puno prostora za saradnju a kongresmeni su dali punu podršku ovogodišnjem obeležavanju 100-godišnjice kada se srpska zastava vijorila iznad Bele kuće i kada je srpsko-američko prijateljstvo bilo na vrhuncu.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво