Marinković sa kongresmenima o hapšenju Đurića 

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković razgovarao je u Vašingtonu sa republikanskim kongresmenima Džonom Mulinarom, Robertom Aderholtom i Džefom Fontenberijem, koje je pozvao da žustrije reaguju na ispade i pretnje miru kakve su se mogle videti nedavno kada je hapšen Marko Đurić.

Marinković je, kako je saopšteno iz Narodne skupštine, kolege iz SAD upoznao sa detaljima hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM od specijalnih jedinica ROSU.

Takođe je, kako se navodi, svoje sagovornike upoznao i sa izloženošću građana Kosovske Mitrovice stravičnoj torturi i maltretiranju.

Marinković je rekao da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećena dijalogu i procesu pomirenja u regionu i da će čuvati svoje dostojanstvo i najbolji interes svojih građana. Pozvao je kolege iz SAD da žustrije reaguju na ovakve ispade i pretnje miru kakve smo mogli da vidimo na severu Kosova i Metohije.

Vladimir Marinković je sa svojim sagovornicima razgovarao, kako se navodi, i o unapređenju odnosa Srbije i SAD i mogućnosti novih investicija iz SAD u Srbiji.

Marinković je kongresmene upoznao sa rezultatima naše zemlje u oblasti ekonomije i izneo stav da je Srbija ekonomski lider regiona sa odličnim potencijalima za ulaganje.

Sagovornici su zaključili da Srbija i SAD imaju puno prostora za saradnju a kongresmeni su dali punu podršku ovogodišnjem obeležavanju 100-godišnjice kada se srpska zastava vijorila iznad Bele kuće i kada je srpsko-američko prijateljstvo bilo na vrhuncu.

broj komentara 11 pošalji komentar
(petak, 20. apr 2018, 12:33)
Mare [neregistrovani]

Da se ne ponovi

Takve stvari ne smemo vise dozvoliti da se ponove.

(petak, 20. apr 2018, 11:59)
anonymous [neregistrovani]

Realno

Dok opozicija napada Vucica da ce da "proda" Kosovo, on salje ljude po svetu da lobiraju bas suprotno kod velikih sila. E to je pravi predsednik.

(petak, 20. apr 2018, 11:33)
Cathy [neregistrovani]

Bravo za Marinkovića

Tako se i predstavljala država! Samo dijalog i otvoreni pogledi, to je jedini način, Srbija i SAD imaju neograničene mogućnosti za saradnju!

(petak, 20. apr 2018, 11:22)
Maki [neregistrovani]

USA

Svakako podrška za Vladimira Marinkovića potpredsednika Narodne skupštine u razgovorima sa kongresmenima u Vašingtonu. Svi pokušaji su preko potrebni da se iznese stvarna slika oko hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM i izloženošću građana Kosovske Mitrovice stravičnoj torturi i maltretiranju od strane Prištine.

(petak, 20. apr 2018, 11:13)
nuria [neregistrovani]

jhjl

Evropske zemlje treba da podrze Srbiju ka mirnom resavanju odnosa sa Pristinom i izvrse pritisak na albance da ispune briselski sporazum.

(petak, 20. apr 2018, 11:05)
riki [neregistrovani]

riki

Srbija i SAD treba da jacaju saradnju u svakom pogledu

(petak, 20. apr 2018, 10:51)
anonymous [neregistrovani]

mmmmm

Plasim se da im je uzalud govorio o hapsenju, zna se da albanci nikada tako nesto ne bi smeli bez podrske USA.

(petak, 20. apr 2018, 10:45)
Maša [neregistrovani]

vvvvv

Prostora za saradnju uvek ima samo kad su obe strane iskrene,a ne jedno pričaju danas a sutra sasvim obrnuto.

(petak, 20. apr 2018, 10:45)
anonymous [neregistrovani]

Ako

I treba da se upozore šta se desilo Đuriću na Kosovu. Nadam se da će preduzeti adekvatne mere.

(petak, 20. apr 2018, 10:29)
Nikola [neregistrovani]

Маринковић са конгресменима о хапшењу Ђурића

Hapšenje Đurića je bilo protiv svih zakona i to treba svi da shvate.