Mogerinijeva doputovala u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 18 časova sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Sastanak Vučića i Mogerinijeve održava se u zdanju na Andrićevom vencu.

Nakon sastanka, kako je najavljeno, biće održana zajednička konferencija za novinare.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost doputovala je danas posle podne u Beograd, gde se najpre sastala sa predstavnicima organizacija civilnog sektora.

Posle toga, Mogerinijeva se sastala sa premijerkom Anom Brnabić.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič najavila je za Tanjug da će Mogerinijeva pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.

Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerinijevom očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво