Brnabićeva negativno iznenađena izjavom Jandrokovića

Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo je osudila incident sa zastavom i vređanjem hrvatske delegacije u srpskom parlamentu i istakla da je negativno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koji kaže da se o njenoj i osudi incidenta predsednice parlamenta Maje Gojković, može polemisati i relativizovati ovaj događaj.

"Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu i objasnila da juče, nažalost, nije mogla da bude tako direktna jer je bila u putu.

Upravo zbog toga, kazala je, ova njena reakcija je nedvosmislena.

"Sada se nikako ne može reći da relativizujem ono što se dogodilo ili da je Vlada Republike Srbije ostala nedorečena. Mislim da je bila pogrešna odluka prekinuti posetu. Republika Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da je bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa jučeršnjim incidentom koji je u Skupštini Srbije izazvao lider radikala Vojislav Šešelj.

Istakla je da su Vlada Srbije, predsednik i predsednica Skupštine, uradili sve što je bilo moguće da poseta hrvatske parlamentarne delegacije prođe najbolje moguće.

"Žao mi je, pokušala sam juče telefonom da dobijem i premijera (Andreja) Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za saradnju s Hrvatskom i regionalnu saradnju. Ne postoji drugi način za napredak regiona osim zajedničke saradnje i dijaloga", rekla je premijerka.

Inače, hrvatska delegacija, predvođena šefom parlamenta Gordanom Jandrokovićem, je prekinula posetu Beogradu u dogovoru sa Plenkovićem.

Upitana da li postoji mogućnost da se incident uopšte nije dogodio, jer ne postoji nikakav snimak događaja, Brnabićeva je rekla da to ne bi da komentariše, jer nije bila u Beogradu.

"Najvažnije je da to jasno osudimo i kažemo da to nije Srbija kakva je Srbija danas", poručila je Brnabić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 20. apr 2018, 08:39)
Nikola [neregistrovani]

S takvima.....

Treba prekinuti svaki odnos i svesti ga samo na protoklarne kontakte. Ovo bi na ”sutrasnjem” referendumu kada bi se sproveo velikom vecinom bilo izglasano.

(četvrtak, 19. apr 2018, 17:52)
anonymous [neregistrovani]

Politikanstvo

Hrvatskoj je Šešeljev ispad,kao da je palo u krilo,kako bi nastavila sa svojim politikanstvom i pritiscima na Srbiju.Moze te se nastaviti izvinjavati i osudjivati Seselja do nesvjestica,ali neće to udovoljiti Hrvatsku,oni traže klečanje na koljena i poniženje.