Čestitika Vučića novom kubanskom predsedniku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Republike Kube Migelu Dijas Kanelu, u kojoj se, između ostalog kaže, da će Srbija nastaviti da jača tradicionalne odnose sa Kubom.

"Primite moje srdačne čestitke povodom Vašeg izbora za predsednika Republike Kube. Uveren sam da ćete ovu časnu i zahtevnu dužnost obavljati sa punom odgovornošću i posvećenošću u najboljem interesu Vaše zemlje i Vašeg naroda, nastavljajući slavnu slobodarsku tradiciju", navedeno je u čestitki.

Vučić kaže i da će Srbija nastaviti da predano jača tradicionalne odnose sa Kubom, kao i prijateljske veze sa kubanskim narodom.

On je istakao podršku Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na koju Srbija uzvraća s velikom zahvalnošću.

"Gostoprimstvo i srdačnost kubanskog rukovodstva i naroda, koje sam doživeo prilikom moje zvanične posete prošlog decembra, kao i sveobuhvatni i sadržajni razgovori koje sam vodio, osnažili su me da još više radim na produbljivanju ne samo političkih, nego i ekonomskih veza i saradnje, u korist napretka naših dveju zemalja", navodi se u čestitki.

Migel Dijas Kanel izabran je za novog predsednika Kube čime za ovu ostrvsku komunističku zemlju posle šest decenija vladavine braće Kastro počinje nova era, prenose agencije.

Njegov izbor potvrdila je kubanska Narodna skupština koja ima 604 poslanika i koji gotovo redovno potvrđuju nominacije jednoglasno.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 19. apr 2018, 21:10)
anonymous [neregistrovani]

prijatelj

Kuba je veliki prijatelj Srbije još iz davnih vremena. To su ljudi koji su voleli svoju slobodu i nisu nikada poklekli pred neprijateljskim susedom koji ih je pokušavao da pokori ili uništi mnogo puta.

(četvrtak, 19. apr 2018, 19:31)
bilja [neregistrovani]

kuba

Predsednik Vucic uputio cestitku novoizabranom predsedniku Kube izedju ostalog naglasio da ce nastaviti tradicionalnu saradnju dve drzave

(četvrtak, 19. apr 2018, 19:27)
anonymous [neregistrovani]

Prijatelji

Zahvaljujemo se narodu i rukovodstvu Kube na stavu o Kosovu.

(četvrtak, 19. apr 2018, 18:00)
Mileva [neregistrovani]

Diplomatija

Treba nastaviti tradicionalno dobre medjudrzavne odnose.

(četvrtak, 19. apr 2018, 17:22)
pera ciganin [neregistrovani]

j

Iskrene cestitke predsedniku Kube.

(četvrtak, 19. apr 2018, 17:02)
Anka [neregistrovani]

Čestitka Vučića novom kubanskom predsedniku

Pridružujemo se čestitkama!