Luteroti: Podrška Austrije u otvaranju novih poglavlja sa EU

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa novopostavljenim ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolasom Luterotijem o saradnji dve zemlje.

Zoran Đorđević se osvrnuo na oblasti dosadašnje saradnje Srbije i Austrije i naglasio da postoji još prostora za njeno unapređenje.

Zahvalio je na pozivu za otvaranje konferencije "Austrijska iskustva u vezi sa Uredbom 883 EU i Poglavlje 2 – sloboda kretanja radnika" koja će se održati sledeće nedelje u Beogradu.

"Sa puno nade gledam u predstojeće predsedavanje Austrije Evropskom unijom, posebno imajući u vidu da u okviru Ministarstva za rad rukovodimo pregovaračkim poglavljem sloboda kretanja radne snage i poglavljem socijalne politike i zapošljavanje", rekao je Đorđević.

Nikolas Luteroti zahvalio je na prijemu i pohvalio napore koje Srbija ulaže u evropske integracije, ocenivši ih kao veoma vidljive, što pokazuje i najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

"Pored otvaranja novih poglavlja, svakako je prioritet predstojećeg predsedavanja dalje praćenje migracionih tokova, u čemu su se Srbija i Austrija pokazale kao pouzdani partneri", rekao je Luteroti.

Naveo je spremnost dodatnog angažovanja u cilju produbljivanja saradnje i ponovio da Srbija u Austriji ima prijatelja koji nedvosmisleno podržava njen ulazak u Evropsku uniju.

Istakao je brojnost i integrisanost srpske dijaspore u Austriji i dodao da ona doprinosi bogatstvu njihovog naroda.

Sastanku su prisustvovali – pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju Jovana Milovanović i ataše za rad, socijalnu pitanja i zaštitu potrošača Austrije Oliver Hiler.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво