Mogerinijeva u Beogradu, posle podne sa Vučićem pred novinarima

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini stigla je u Beograd, kako bi sa predstavnicima vlasti i civilnog društva razmotrila Izveštaj Evropske komisije o Srbiji. Na kraju posete će, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, izneti u javnost najvažnije zaključke.

Federika Mogerini se najpre sastaje sa predstavnicima civilnog sektora, među kojima su i predstavnici Evropskog pokreta, Jukoma, Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) i drugi, a potom sa premijerkom Anom Brnabić.

Posle toga Mogerinijeva se sastaje sa svojim glavnim sagovornikom, predsednikom Srbije.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič najavila je za Tanjug da će Mogerinijeva pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.

Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska za RTS rekao da od razgovora s Mogerinijevom očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 19. apr 2018, 18:17)
anonymouszik [neregistrovani]

Veni, vidi i vici...

Morgerijeva trazi pre svega od Beograda nastaviti rad na normalizciji odnosa izmedu Beograda i Pristine, verovatno primenu briselskog sporazuma, koji je jos u Srbiji uvijen u foliji.

(četvrtak, 19. apr 2018, 17:52)
Beba [neregistrovani]

Zaostreno

Jos uvek je tema zaostrena situacija oko KiM.

(četvrtak, 19. apr 2018, 17:50)
Bozidar [neregistrovani]

Могериниjева у Београду, после подне са Вучићем пред новинарима

Od velikog znacaja je svaki susret i sastanak sa Mogerinijevom, zato samo napred .

(četvrtak, 19. apr 2018, 16:49)
anonymous [neregistrovani]

s

Činjenica je da se intenzivno radi na ispunjavanju svih obaveza koje EU od nas zahteva, a to je trenutno najbitnije. Na dobrom smo putu da postanemo deo ove velike porodice.

(četvrtak, 19. apr 2018, 16:47)
anonymous [neregistrovani]

Foliranje je u modi

To su ti veliki glumci iz EU. Glume oni glumimo i mi. Povlacimo sve moguce nepovratne pristupne fondove da makar nesto nadoknadimo od ratne stete devedesetih sto nam ta folirantska EU nanese. Videcemo na kraju tog pristupnog foliranja, narod Srbije ce na referendumu reci zadnju rec.

(četvrtak, 19. apr 2018, 16:01)
f [neregistrovani]

Navikli smo na pritiske

Mi smo sve uradili i jos vek ne mozemo u EU ,al zato zemlje u okruzenju koje su vec u EU jos mnogo toga nisu uradile

(četvrtak, 19. apr 2018, 15:01)
Dragan [neregistrovani]

stpljenje

Srbija je ispunila sve uslove za ulazak u EU. Vreme je da nakon dugog strpljenja Srbije, EU pokaže više razumevanje za uložene napore i da konkretno definiše datum prijema Srbije u EU.

(četvrtak, 19. apr 2018, 14:47)
anonymous [neregistrovani]

sastanak

Razgovor sa Mogerini je uvek znacajan