Božović: Ići ćemo u Hrtkovce da branimo sugrađane

Funkcioner DS-a Balša Božović poručio je da ukoliko SRS i njen predsednik Vojislav Šešelj odu u Hrtkovce da održe najavljeni miting, da će i oni biti tamo i sami zaštiti svoje sugrađane.

"Ukoliko državni organi nemaju nikakvu nameru da stanu na put osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i sankcionišu njegove najave da će svoje ratne zločine ponoviti, bićemo primorani da to uradimo sami i sami zaštitimo ljude kojima Šešelj ponovo preti proterivanjem i nasiljem", rekao je Božović u pisanoj izjavi medijima.

Kako kaže, Šešeljeva najava novog mitinga u Hrtkovcima, na 26. godišnjicu mitinga na kom je Hrvatima poručio da moraju da napuste Srbiju, upravo je posledica višednevnog ignorisanja njegovog ponašanja, iako su u više slučajeva državni organi bili dužni da reaguju.

Navodi da, ukoliko se Šešelju dopušta da bude poslanik, ćuti na njegove pretnje narodnim poslanicima, ne sankcionišu njegove najave da čeka da ponovi svoja sramna dela, "jedino što nam ostaje jeste da sami štitimo naše sugrađane od zla".

Božović je ponovio da "ako već vlast neće da štiti svoje sugrađane, da će u Hrtkovcima 6. maja ove godine ukoliko miting bude održan, ukoliko radikali odu tamo da opet zastrašuju i maltretiraju ljude", biti i oni koji, kaže, ne žele da se povlače pred radikalima i koji su spremni da svoje sugrađane brane.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара