Nikolić i Rogozin o saradnji i unapređenju odnosa

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovorao je u Moskvi sa potpredsednikom Rusije Dmitrijem Rogozinom i naveo da je Srbija zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala i veće učešće u procesu privatizacije u Srbiji.

"Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije da sarađujemo", naglasio je Tomislav Nikolić koji je pozvao rusku stranu da bude aktivnija u predlaganju zajedničkih projekata.

Istakao je i da bi poboljšanje položaja srpskih radnika u Rusiji, kao i mogućnost zapošljavanja srpskih studenata u Rusiji nakon završetka njihovih studija, predstavljalo značajan korak u pravcu investiranja u budućnost naših odnosa.

Dmitrij Rogozin je pozvao srpske zvaničnike da uspostavljaju češće direktne kontakte sa ruskim zvaničnicima kako bi se unapređivala privredna saradnja dve države.

Saglasio se sa Nikolićem da rusko-srpska ekonomska saradnja može dostići kvalitativno viši nivo, ističući da lično podržava veće prisustvo srpskih privrednika i srpskih radnika na ruskom tržištu, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво