Milićević: Demokratija se ostvaruje na izborima, ne na ulici

Poziv poslanicima da iz Narodne skupštine izađu na "ulice i trgove", koji je uputio "Pokret slobodnih građana" Saše Jankovića, predstavlja još jedan u nizu bezuspešnih pokušaja destabilizacije i opstrukcije institucija i izazivanja haosa zarad sticanja jeftinih političkih poena, izjavio je predsednik poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević.

"Gospodin Janković uvek zaboravlja da se demokratija u uređenim državama ne ostvaruje na ulici, već na izborima", istakao je Milićević.

Dodaje da Jankovićev izborni debakl, kao posledica njegove promašene politike, njemu očigledno nije bio dovoljan razlog da shvati da se poverenje građana ne stiče populizmom i marketingom, već jasnom politikom i programom u interesu građana Srbije.

"Ovaj poziv predstavlja nespremnost za argumentovanu i demokratsku raspravu, kao i još jedan pokušaj da opravda svoj izborni fijasko, koji je evidentan, kako bi, bar na kratko, pokušao da politički preživi", navodi se u Milićevićevoj pisanoj izjavi.

Napominje da će poslanici SPS-a, kao i do sada, državotvorno, odgovorno i posvećeno obavljati posao za koji su preuzeli odgovornost i opravdati poverenje građana i mandate koji su im povereni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се