Vučić i Nariškin o bezbednosnoj situaciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa direktorom Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergejem Jevgenjevičem Nariškinom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana, Evropi i svetu.

Dvojica sagovornika dogovorili su se o nastavku saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru, saopštila je Pres-služba predsednika.

Sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Povodom sastanka u Beogradu, oglasio se i šef pres-službe SVR Sergej Ivanov, koji je naveo da su u fokusu bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima.

"Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i trenutne međunarodne probleme. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije", preneo je Ivanov, navodi agencija Tas.

U razgovoru Vučića i Nariškina, kako se navodi, istaknuta je i važnost saradnje između dve obaveštajne službe – SVR i BIA, u borbi protiv međunarodnog terorizma i suprotstavljanje novim izazovima i pretnjama.

Nariškin je položio venac u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić, koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine. 

Sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije sastala se i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sa kojim je razgovarala o bezbednosnoj situaciji u regionu i šire. 

Sagovornici su kao posebno važnu ocenili međuparlamentarnu saradnju, kako na bilateralnom, tako i multilateralnom nivu, a saglasni su da je saradnja u toj oblasti izuzetno dobra i na najvišem nivou.

Temelji te saradnje uspostavljeni su 2015. godine, potpisivanjem Sporazuma o formiranju zajedničke komisije, koji su tada potpisali Gojković i Nariškin, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво