Rakić Vodinelić i Tepić podnele ostavke na funkcije u Novoj stranci

Vesna Rakić Vodinelić i Marinika Tepić podnele su ostavke na funkcije u Novoj stranci.

Vesna Rakić Vodinelić je na izbornoj konferenciji rekla da podnosi ostavku na funkciju predsednice Saveta Nove stranke, jer "oseća odgovornost za katastrofalan rezultat na beogradskim izborima".

Dodala je da oseća odgovornost zbog neuspeha koalicije na čijoj listi je bila prva, a to je lista "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni".

Kako je saopštila Nova stranka, Rakić Vodinelić je rekla i da njena ostavka ne znači napuštanje stranke.

Marinika Tepić podnela je ostavku na mesto člana Predsedništvu te stranke i na funkciju poverenice za Vojvodinu.

Tepić je na svom nalogu na Tviteru napisala da su nespremnost da se razume poruka birača na beogradskim izborima, preuzme odgovornost i promišljaju promene glavni motivi zbog kojih je odlučila da podnese ostavku.

"To ne znači da napuštam Novu. Neću napustiti ni politiku, jer ne smatram da je politika nečastan posao", napisala je Tepić.

U saopštenju se navodi i da su na konferenciji delegati iz cele Srbije raspravljali o rezultatima beogradskih izbora i daljim mogućnostima opozicionog delovanja.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ukazao je na nužnost uspostavljanja "snažnog, opozicionog saveza".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво