Tatjana Macura napustila Dosta je bilo

Poslanica Tatjana Macura, koja je nedavno objavila da će se kandidovati za predsednicu pokreta Dosta je bilo, rekla je novinarima u parlamentu da je izašla iz tog pokreta.

Kao razloge, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate nedavno "sramno izbačene" kolege putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovan Glavni odbor koji se "izgleda nikada neće ni održati".

"I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni 'd' od demokratskog procesa", rekla je Macura.

Kaže da njena kandidatura nikada nije bila prosleđena članstvu, te da rukovodstvo u ostavci nije zaista ni želelo da podnese ostavku.

"Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo", rekla je ona.

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano".

"Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog", rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Đurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.

DJB: Macura nije uspela da formira tim i počne kampanju

Pokret Dosta je bilo je saopštio da je Tatjana Macura odustala od trke za predsednicu pokreta na samom početku, pošto nije uspela da formira tim i započne kampanju.

"U želji da se kandiduje, već krajem marta je pokušala da za svoj tim pridobije bivše predsedništvo i sve narodne poslanike DJB, nudeći Dušanu Pavloviću da bude njen zamenik, a Saši Raduloviću njen predsednik Programskog saveta", piše u saopštenju.

Kada taj pokušaj nije uspeo, dodaju iz DJB, prihvatila je da bude deo tima kandidata Branislava Mihajlovića.

Međutim, dalje se navodi, naposletku je odlučila da ipak trči samostalno, ali nije uspela da formira tim i krene u obilazak odbora.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи