Vučić sa predstavnicima srpskih udruženja u Mostaru

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Mostaru sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim i drugim projektima od važnosti za srpsku zajednicu na tom području.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je, obraćajući se prisutnima, istakao da činjenica da je predsednik Vučić u Mostaru, dovoljno govori o njegovoj podršci, kao i da prisustvo Srbije na sajmu govori o nameri da se rehabilituje snaga srpskog naroda na ovim prostorima, saopšteno je iz pres-službe predsednika Republike.

"Zajedno radimo na planovima za budućnost", istakao je predsednik Dodik.

Vučić je istakao da Srbija želi da pomogne na konkretan način, projektima koji su od vitalnog značaja. "Tražimo od vas samo da se dogovorite kako zajedno da radite na zaštiti i opstanku srpskog naroda ovde", dodao je predsednik Vučić.

Predstavnici Koordinacionog odbora istakli su da je pitanje svih pitanja u Hercegovačko - neretvanskom kantonu konstitutivnost i zatražili od predsednika Vučića i Dodika da pomognu da se promeni trenutni ustavni položaj Srba koji tu žive. 

Upravo zbog nerešenog ustavnog položaja Srba, visokoobrazovani srpski kadrovi ne mogu da nađu zaposlenje, poručili su iz Koordinacionog odbora srpskih organizacija.

"Zapošljavanja je nažalost sve manje i do njega se sve teže dolazi. Ovde ni u zakonodavnim ni u izvršnim organima nema dovoljan broj Srba", istakli su predstavnici Koordinacionog odbora.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je obećao finansijsku pomoć Republike Srbije za izgradnju i opremanje Srpskog kulturnog centra i druge projekte kulturnih manifestacija srpskog naroda u Mostaru.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво