Poslanici o napadima na Vučića, natalitetu, morbilama...

Poslanici su postavljali pitanja članovima vlade i državnim organima. Interesovale su ih različite stvari – od medijskih napada na predsednika Aleksandra Vučića, akcije žandarmerije i policije u kojoj je pronađena laboratorija marihuane, preko mera populacione politike do bezbdnosnih provera visokih zvaničnika.

Poslanik SNS-a Marko Atlagić imao je pitanje za Tužilaštvo, a u vezi sa "medijskim napadima na predsednika Aleksandra Vučića".

"Građani Srbije su svedoci svakodnevnih zlonamernih, brutalnih, tendecioznih medijskih napada na predsednika Republike, njegovu porodicu i saradnike. Ti brutalni napadi delo su sprege domaćih politikansko-kriminalnih grupa i pojedinaca potpomognutih određenim centrima iz inostranstva", rekao je Atlagić.

Upitao je da li ima elemenata krivičnog gonjenja u medijskim napadima na Aleksandra Vučića i njegove saradnike.

Samostalnu poslanicu Marinku Tepić je interesovala zajednička akcija Žandarmerije i policije u Somboru u nekadašnjem objektu gakovačkog Graničara kada je otkrivena laboratorija marihuane u vrednosti od preko 50 miliona dinara. Ona je navela da je policija o tom događaju izdala saopštenje tek posle šest dana.

"Onda je bez ikakvog preciziranja saopšteno da je u pitanju imovina nekadašnjeg giganta koja je 2016. godine prešla u vlasništvo preduzeća Vladimira Vrbaškog, koji je blizak SNS-u, mada su ti detalji i tada prikrivani", rekla je Tepić.

Ona je pitala ministra unutrašnjih poslova kako je moguće da je Više javno tužilaštvo saopštilo da je povodom otkrivanja te laboratorije jedino identifikovano i privedeno osumnjičeno lice za koje se veruje da je iz Zemuna, a koje je "zarad opšteg dobra unutar SNS-a preuzelo na sebe odgovornost".

Poslanicu SPS-a Snežanu Paunović je interesovalo koje će normativne izmene predložiti Vlada Srbije kako bi se primenile mere u vezi sa povećanjem nataliteta, jer, kako kaže, radi se o više zakonskih propisa.

Poslanik Dveri Dragan Vesović pitao je da li je tačno da su specijalne jedinice iz Prištine na sever Kosova ušle samo dva puta u 19 godina i to kada je na Kosovo trebalo da ode specijalni voz i kada je hapšen Marko Đurić.

Takođe, pitao je i da li je pre ulaska Đurića i Selakovića urađena bilo kakva provera po njihovu bezbednost ili, ukoliko to nije urađeno, ko je za to odogovran a ukoliko je urađeno, ko je odgovoran što je procena urađena loše.

Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov imala je pitanje za ministra zdravlja i ministra prosvete u vezi sa dva zakona koji su, primetila je, u suprotnosti jedan sa drugim.

Kako je navela, prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti previđeno je da se nevakcinisana deca ne mogu upisati u osnovnu školu, dok Zakon o osnovama sistema obrazovanja navodi da je osnovna škola obavezna za sve.

Poslanicu SRS-a Natašu Jovanović je zanimalo koje će korake da preduzme vlada da se spasi kraljevačka privreda budući da su naprednjaci u kampanji, kako kaže, obećavali da će se revitalizovati fabrike u tom gradu.

Ona je navela i da ministarka Zorana Mihajlović sabotira otvaranje aerodroma "Morava" za civilno vazduhoplovstvo.

Među poslaničkim pitanjima našlo se i ono o odnosu države prema zadrugarstvu.

Iz Ujedinjene seljačke stranke upozoravaju da bez pomoći države neće opstati ni sela ni poljoprivreda.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи