Vučić: Vojvodina republika, taj film neće gledati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije slučajno to što se koalicioni partneri Saše Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika, ali poručuje da "taj film neće gledati, jer to ne žele građani Pokrajine".

Predsednik je istakao da su politike različitih predstavnika opozicije kada je u pitanju Kosovo i Metohija potpuno identične, iako, na primer, Saša Janković kaže da Kosovo više nije srpsko, a Vuk Jeremić da Srbija ni po koju cenu ne treba da se odrekne Kosova.

Iako se čini da su njihove politike dijametralno različite, one su suštinski iste, rekao je Vučić, istakavši i da je to što govori Jeremić utopija najgore vrste.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da, kada je o Kosovu i Metohiji reč, postoji nešto što je, kako je rekao, svim građanima jasno.

Znaju građani, kazao je, sve šta je bilo 1999, 2004, 2008, 2010. i 2011. godine.

"Janković vam svakoga dana govori da je Kosovo nezavisno i da nikad neće biti srpsko, a Jeremić svakog dana govori da se ni za živu glavu ne treba odreći Kosova. Jasno je da je to utopija najgore vrste", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa Dodikom.

Njima, kazao je, ne smeta to što tobože izlaze sa različitim stavovima, iako su oni suštinski isti.

"Oni hoće da sve uradim ja, a ne oni, i da onda ceo teret ovog sveta padne na moja pleća", rekao je Vučić.

U svemu tome se, kaže, naročito ističu oni koji doveli državu do bankrotstva, kosovske nezavisnosti i odvajanja Crne Gore od Srbije.

Zato nije nimalo slučajno to što se koalicioni partneri Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika.

"Sve je u redu. Srbija je demokratska zemlja i taj film nećete gledati. To nećete videti ne zato što ja to neću ili neko drugi neće, već zato što to neće građani Vojvodine", kazao je Vučić i podsetio da u najvećem broju vojvođanskih opština SNS, na čijem je čelu, ima apsolutnu većinu.

Predsednik je govorio i o aerodromu u Nišu i nameri države da u njega uloži oko 20 miliona evra.

broj komentara 21 pošalji komentar
(sreda, 04. apr 2018, 09:18) - anonymous [neregistrovani]

Istinito

Kosovo i Vojvodina su autonomne pokrajine republike i Srbije

(sreda, 04. apr 2018, 05:07) - anonymous [neregistrovani]

evo

ja nisam cuo bar 20 godina da neko pominje da ce da menja status Vojvodine,pa me interesuje na koga je predsednik mislio?

(utorak, 03. apr 2018, 21:57) - Sava [neregistrovani]

zakon

Srbija mora svim zakonskim sredstvima da se bori protiv separatizma. Nije mi jasno zašto tužialštvo ne reaguje na otvoreno pozivanje na dalje komadanje Srbije. 

(utorak, 03. apr 2018, 21:55) - Mirjana [neregistrovani]

dokle

Predsednik i vladajuca koalicija treba da tako radi da ujedinjuje a ne da razdvaja. Ako opozicija svasta govori, vladajuca koalicija treba da smiruje. Pa zar nam nije dosta svadja i podela? Ovo su vrlo krupne stvari. Imamo iskustvo sta znaci srpska nesloga. Cuvajte svaki pedalj svoje zemlje, mirite posvadjane, ujedinjujte sve narode koji zive u ovoj nasoj lepoj Srbiji. Srbija je za sve nas jedna i jedina. Pamet u glavu, teska su vremena.

(utorak, 03. apr 2018, 18:57) - anonymous [neregistrovani]

O boze boze

Glupo je i pricati o tome. Slicno bi bilo kao kada bi neko rekao da hoce Beograd da izdvoji iz Srbije...

(utorak, 03. apr 2018, 18:31) - bole [neregistrovani]

scenario

Sve je to secesionistički scenario koji gledamo već desetinama godina. Hoće da nastave da dele našu zemlju. Odlučno protiv toga i takvih pojava. Jedna je Srbija

(utorak, 03. apr 2018, 17:29) - Lala X [neregistrovani]

Vojvodina u u Srcu, Srbija u Dusu

Ja sam Vojvodjan, i ponosan, al sam Srbin iz Vojvodine sto je sastavni deo Srbije i osta ce! Volim sve nase Ljude u nasu lepu Srbiju bilo koju religiju....zajedno smo jaci!

(utorak, 03. apr 2018, 17:27) - anonymous [neregistrovani]

Чему ове расправе?

Ово је период кад је Србији потребно огромно јединство и власти и релевантне опозиције око виталних националних интереса. Ако им није јасно шта то значи нека се угледају на народ који их је бирао. Ово су потпуно непоребна препуцавања јер и у владајућој коалицији, исто као и у опозицији постоје они који не мисле као огромна већина народа. Народ је гласао за поштовање Устава. Ако Устав не ваља и не одговара власти или опозицији нека га промене у складу са уставном процедуром.

(utorak, 03. apr 2018, 17:17) - Miloje [neregistrovani]

Srpska Atina

Gradjani su uz vas i Vojvodina je sastavni deo Srbije.

(utorak, 03. apr 2018, 17:03) - Миливоје Јоксић [neregistrovani]

Терет

Господине председниче терет је на Вашим леђима јер сте Ви председник који је положио заклетву и који не треба никакве споразуме да потписује који су у супротности са Уставом Србије.
А КиМ саставу Србије није ни утопија ни мит.