Dačić: Koalicioni sporazum sa DS iduće sedmice

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će koalicija okupljena oko socijalista tokom iduće sedmice potpisati koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom o radu buduće vlade, kao i deklaraciju o političkom pomirenju.

Dačić je u izjavi Tanjugu precizirao da deklaracija o političkom pomirenju predstavlja osnovu za vođenje jedinstvene politike Srbije kao demokratske, celovite, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države.

Koalicni sporazum, kojim su usaglasili ciljeve buduće vlade lideri DS i G17 plus, Boris Tadić i Mlađan Dinkić, potpisali su u četvrtak - 26.juna.

Ciljevi vlade će, prema tom sporazumu, biti brži ulazak Srbije u EU, nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, socijalno pravednije društvo, jačanje ekonomije i nastavak diplomatske borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić predložio je dosadašnjeg ministra finansija Mirka Cvetkovića za mandatara buduće Vlade Srbije.

Posle obavljenih konsultacija sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka i koalicionih lista, Tadić je precizirao da je postignuta većina u Narodnoj skupštini Srbije.

Predsednik Republike je naveo da će novu Vladu Srbije formirati lista "Za evropsku Srbiju", koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija "Za evropski Sandžak" i Savez vojvođanskih Mađara, saopštila je u petak Preš služba predsednika Tadića.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 28. jun 2008, 22:08) - anonymous [neregistrovani]

Koalicija

Sta je zajednicko (osim maglovotih fraza o evropskoj Srbiji) u ovoj koaliciji osim zelje da budu na vlasti?