Polemika o napadu u Mitrovici

Hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i napad kosovskih policajaca na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, Saša Janković i Boris Tadić nazivaju "unapred pripremljenim scenarijem" i "preuzimanjem uloga u teatru". Na ove navode reagovala je Srpska lista i predsednik Srbije navodeći da su takvi komentari "gori od komentara Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija".

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković tvrdi da se ceo incident u Kosovskoj Mitrovici odvijao po unapred pripremljenom scenariju, a kao potvrdu za takve optužbe on navodi snimak sa sastanka u Mitrovici, na kome se, kako kaže, čuju reči "stigli su", što je, navodi, dokaz da su pripadnici srpskih službi unapred znali da će kosovski policajci upasti na skup Srpske liste u Mitrovici.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da su Marko Đurić i predstavnici Srpske liste u događajima u Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak dobrovoljno preuzeli uloge u teatru, dodajući da to neodoljivo podseća na film "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja".

Povodom ovih navoda dela opozicije, reagovala je Srpska lisat navodeći da su "računali da će pojedini bedni politički profiteri iz Beograda i samozvani političari, čiji su jedini glasači u stranim ambasadama, jer ih u izbornim rezultatima nigde nema, požuriti da dignu glas protiv svakog nagoveštaja okupljanja i ujedinjenja Srba na KiM".

Na izjave pripadnika dela srpske opozicije reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodeći da su takvi komentari "gori od komentara Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija", i pokazuju da je narod u Srbiji znao da izabere odgovorno rukovodstvo, a ne one koji "pilićarski rade samo za sebe".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи