Šta je bila sadržina "jednog poziva" Prištini?

Rekao sam im pre dva dana da imaju rok do pola osam da se "povuku", i "povukli" su se, u 19.20 su vratili Marka Đurića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na taj način obelodanio šta je bila sadržina "jednog poziva" Prištini, za koji je Marko Đurić rekao da je zaustavio dalji teror.

"Morali su da se 'povuku' posle izvesnog trenutka", rekao je Vučić za Prvu televiziju i dodao da su Albanci morali da se povuku i kada ih je, kako je rekao "prošli put isto to upozorio".

Nada se, kaže, da im to više neće padati na pamet.

On je sve to rekao odgovarajući na pitanje ko je nama garancija da ROSU neće više upasti na sever. "Nemamo mi više nikakve garancije, sem sebe" rekao je Vučić.

"Izabrao sam mir, umesto vojske"

Vučić je rekao da je razmatrao i opciju upotrebe vojske i policije, ali da je izabrao trpeljivost, strpljenje i očuvanje mira.  

Na pitanje da li je tačno da je bio spreman da, kao predsednik Srbije, pošalje vojsku i policiju na administrativnu liniju, Vučić je rekao da je njegova ustavna obaveza da štiti integritet Srbije i da mora da razmatra i takvu opciju.

"Zato su me građani birali. Ne vidim šta je tu sporno da razmatram, a da li sam doneo odluku? Nisam doneo odluku. Da jesam, bili biste upoznati. To ne može da se krije, takve odluke nije bilo. Ali da li sam razmatrao? Jesam", rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova je obaveza svaki put kada postoji krizna situacija i kada je narod ugrožen da razmotri sve opcije.

"Izabrao sam trpeljivost, strpljenje i očuvanje mira. Uvek ću takvu opciju izabrati ukoliko ne dođemo do poslednje situacije iz koje ne možete da se izvučete, već morate da tražite upotebu vojske", naveo je Vučić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво