"Euleks nije učestvovao u akciji"

Misija Evropske unije nije učestvovala u jučerašnjoj akciji kosovske policije, izjavila je šefica Kancelarije Euleksa za medije i javne informacije Dragana Nikolić Solomon.

Solomon je to kazala agenciji Tanjug, odgovarajući na pitanje da li je akcija hapšenja direktora vladine Kncelarije za KiM Marka Đurića bila zajednička akcija kosovske policije i Euleksa, s obzirom na činjenicu da su na terenu, zajedno sa vozilima kosovske policije, bila i vozila Misije EU.

Upitana da li je Euleksu bilo poznato da je Beograd ispoštovao sve sporazume potpisane sa Prištinom u vezi poseta zvaničnika, te da je blagovremeno najavljen dolazak Đurića, Solomon je odgovorila:

"Postoji dijalogom postignut sporazum o zvaničnim posetama, koji obe strane moraju ispoštovati. Euleks ne obrađuje nikakve zvanične zahteve za posete između predstavnika Beograda i Prištine", navela je Nikolić Solomon u pisanoj izjavi za Tanjug.

"Euleks pažljivo prati situaciju i patrolira na severu Kosova u skladu sa svojim mandatom, kao druga interventna instanca", istakla je šefica Kancelarije Misije EU za medije i javne informacije kasno sinoć, odgovarajući na upit Tanjuga kako ta misija vidi jučerašnje hapšenje Đurića i koje će konkretne mere preduzeti.

"Policija Kosova je prva interventna instanca za sve bezbednosne incidente na Kosovu", sve je što je Solomon napisala u pisanom odgovoru na pitanje koje je Tanjug uputio Misiji EU u ponedeljak uveče.

 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво