Dačić sa ambasadorima, predstavnicima EU, UN, NATO...

Povodom jučerašnjih incidenata na Kosovu i Metohiji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u ime Vlade sa stranim ambasadorima akreditovanim u Srbiji, kao i sa predstavnicima međunarodnih organizacija u Srbiji – EU, UN, OEBS, NATO i Kancelarijom visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Nakon sastanka, Ivica Dačić je za RTS rekao da su svi ambasadori osudili događaje u Kosovskoj Mitrovici.

Ukazao je da su ambasadori upoznati i da im je dostavljena kompletna dokumentacija o tome da je Srbija ispoštovala sve procedure oko dolaska na KiM, kao i da ničim nije isprovocirala nasilno ponašanje prema Srbima.

Nije želeo da otkriva šta je ko od ambasadora rekao na sastanku.

Sastanku su prisustvovali, između ostalih, ambasadori SAD, Ruske Federacije, Velike Britanije, Kine i mnogi drugi.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova ranije je navedeno da se otkazuju svi prethodno zakazani današnji susreti Dačića.

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić uhapšen je juče u Kosovskoj Mitrovici.

Posle svojevrsnog linča u Prištini, gde su ga policajci grubo sproveli ulicama Prištine do sedišta KPS, a Albanci mu zviždali i dobacivali uvrede, Đurić je sproveden preko administrativnog prelaza Merdare u centralnu Srbiju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара