Selaković: Đurić uhapšen da bi se ponizila Srbija

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za RTS da je Marko Đurić uhapšen kako bi se ponizila Srbija i srpska pregovaračka pozicija.

"Tokom razgovora u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM u prostoriju su upala uniformisana lica sa dugim cevima, bacila šok-bombu, prišla nam i odmah oborila Marka Đurića. Ja sam bio tik uz Marka ali njima je najvažniji cilj bio da uhapse njega", navodi Selaković.

Dodaje da nije tačno da je Đurić uhapšen zbog kršenja dogovora.

"Nije tačno da su Marka uhapsili zbog kršenja dogovora – da je tako uhapsili bi i mene a nisu. Marko je namerno, mogu reći, otet i to da bi se ponizio on, Srbija i srpska pregovaračka pozicija", ističe generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije.

Navodi da su uniformisana lica udarala i gazila sve pred sobom.

"Ljudi su uznemireni jer ovo je skandolazno, šutirali su ljude, gazili po glavi to je terorisanje mirnih građana", ističe Selaković.

Navodi da Albanci nisu uspeli u svojoj nameri i da su Srbi na KiM hladne glave. 

"Jasno smo shvatili, primili smo ka znanju šta su hteli da urade, ali nisu uspeli, niti će uspeti, jer Srbi na KiM su hladne glave i uz sebe imaju državu Srbiju", ističe generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije.

"Ništa neće pokolebati Đurića u radu"

Navodi da oni koji su oteli i uhapsili Marka njega i ne poznaju jer kako kaže da ga poznaju, znali bi da ga današnji incident neće pokolebati u radu već će tome pristupiti još revnosnije.

"Ovi koji su ovo radili ne znaju i ne poznaju Marka Đurića, ne znaju kakav je on karakter. Nisu mu ni za mali prst, i neće ništa uspeti da promeni njegov smer jer će on još posvećenije da radi svoj posao", navodi Selaković.

Poziva građane na severu Kosova da budu mirni i uzdržani jer kako kaže važne odluke se donose hladne glave.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво