EU pozvala na jasnu potvrdu evropske perspektive Zapadnog Balkana

Lideri 28 zemalja članica EU usvojili su zaključke o Zapadnom Balkanu i sa samita u Briselu pozvali na jasnu potvrdu evropske perspektive regiona.

Oni su pozdravili predstojeći samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji i pozvali na jasnu potvrdu evropske perspektive regiona, pokretanje konkretnih inicijativa za u cilju razvoja Zapadnog Balkana, kao i i zajednički rad EU i regiona u oblasti bezbednosti i migracija.

U zaključcima Evropskog saveta se navodi da se, u kontekstu obaveštenja Evropske komisije od 6. februara, u Sofiji 17. maja očekuje Samit EU-Zapadni Balkan.

"Očekuje se da će fokus biti na ponovnom potvrđivanju evropske perspektive regiona, pokretanju konkretnih i vidljivih inicijativa za poboljšanje infrastrukturnog povezivanja i međuljudskih odnosa u regionu i sa EU kao i rad na boljem angažovanju na zajedničkim izazovima kao što su sigurnost i migracija", navodi se u zaključcima Evropskog saveta.

Evropski savet je potvrdio i da će se na samitu u junu vratiti na temu proširenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво