Vulin: Vojska se uključuje u borbu za povećanje nataliteta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uključiti u borbu za povećanje nataliteta u Srbiji.

Aleksandar Vulin je prilikom posete Vojnoj bolnici Niš rekao da je bela kuga jedan od najvećih problema u našoj zemlji na šta je, kaže, ukazao i predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić.

"U skladu sa njegovim naređenjima Vojska Srbije će kroz svoje mogućnostti učiniti sve da stimulišemo rađanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu", poručio je ministar.

Kako je naveo, Vojska Srbije je već odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Dodao je da će Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika od sada plaćati četiri pokušaja veštačke oplodnje i da će pomeriti starosnu granicu žene sa 42 godine na 44 godine.

"Isto tako, biće omogućeno da porodica, bez obzira da li ima jedno ili više dece, konkuriše za veštačku oplodnju za svako sledeće dete", objasnio je ministar.

Vulin je istakao da je zdravlje pripadnica sistema odbrane posebno značajno i da će biti uveden obavezan pregled svih pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije po pitanju raka dojke i raka grlića materice.

"Ministri treba da rade, a ne da razmišljaju o rekonstrukciji"

O rekonstrukciji Vlade treba da odlučuje onaj ko je formulisao politiku koju su građani Srbije podržali, a to je Aleksandar Vučić, a ministri do tada ne treba da se bave tom temom, već da rade svoj posao, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Odgovarajući na pitanje novinara o rekonstrukciji Vlade Srbije i o tome vidi li sebe i dalje kao deo tog tima, Aleksandar Vulin je, prilikom otvaranja nove operacione sale u Vojnoj bolnici Niš, rekao da ne želi o tome da govori i da je nezahvalno govoriti o sebi.

"O ovoj rekonstrukciji Vlade treba da odlučuje onaj ko je formulisao politiku koju su građani Srbije podržali, a to je Aleksandar Vučić. Do tada ministri uopšte ne treba da se bave time, nego treba da rade svoj posao i da od toga ne prave temu", rekao je Vulin.

"Ja od toga ne pravim temu, možete da pratite moje političko delovanje svih ovih decenija. Verujem u zajedničku ideju. Dakle, onaj za koga glasa Srbija, a glasa za Aleksandra Vučića u nezapamćenom broju glasova, i nijedan političar u novijoj istoriji Srbije, odnosno od nastanka višepartijskog sistema, nikada nije imao tako visok stepen podrške i tako dugotrajnu podršku među građanima Srbije", dodao je Vulin.

Ponovio je da Aleksandar Vučić ima pravo da odlučuje o tome ko će biti ili neće biti u nekoj budućoj rekonstrukciji.

"Što se mene tiče, moje je da radim i smatram da svi ostali ministri treba da rade svoj posao i da ne razmišljaju o rekonstrukciji Vlade", poručio je ministar odbrane.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво