Kozarev: Neistine Prištine o ukidanju pozivnog broja "381"

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev kaže da se za Srbe na Kosovu i Metohiji ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji, ističući da je svaka tvrdnja Prištine o ukidanju pozivnog broja "381" – neistinita.

"Priština, kao i obično, namerno pogrešnim interpretacijama sporazuma o telekomunikacijama nastoji da stvori zabunu i nespokoj kod srpske populacije u pokrajini", ocenjuje Kozarev.

"Postoji jasno formulisan akcioni plan kojim je definisano šta se i kada dešava u kontekstu telekomunikacija, tako da je svaka tvrdnja o ukidanju pozivnog broja '381' za korisnike na Kosovu i Metohiji najobičnija laž", dodao je Kozarev, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

"Za Srbe na Kosovu i Metohiji se ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji, a Priština može, po principu 'što je babi milo to joj se i snilo', da želi šta joj je volja", dodaje se u izjavi Kozareva.

Prištinska Koha prenela je saopštenje kosovskog telekoma u kome se tvrdi da se pozivni broj "381" od 24. marta neće više koristiti na KiM.

U saopštenju se dodaje da će se koristiti samo broj "383", koji je, kako se navodi, prema dogovoru Beograda i Prištine dodeljen Kosovu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 20. mar 2018, 23:06) - anonymous [neregistrovani]

Postovani gospodine Kozarev,

ma nije im to bas jedina neistina, istine se kod njih ne nadju u izjavama o Srbima ni u slucaju zabune.