Tadić: Vlast generator organizovanog kriminala

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je vlast Srbije generator organizovanog kriminala i naglasio da svi oni koji govore da je vlast u vreme dok je on bio predsednik Srbije "bila nema i pasivna u borbi protiv organizovanog kriminala, lažu u korist kriminalizacije Srbije koju sprovodi ova vlast".

Tadić je, na konferenciji za novinare, ponovio da je sadašnja vlast direktno povezana sa organizovanim kriminalom.

"Mi smo se borili protiv organizovanog kriminala, a Srbija danas oslobađa sudskog gonjenja one koji su hapšeni zbog šverca narkotika", rekao je Tadić.

Podsetio je da je nedavno govorio o tome da je Srbija na crnoj listi FATF, organizacije koja se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija i da bi zbog toga "ministar finansija Dušan Vujović, da je častan čovek, podneo ostavku".

Prema njegovim rečima, "odgovornost treba da snosi i ministarka pravde Nela Kuburović zbog lažnog saopštenja tog ministarstva da je Srbija pohvaljena u izveštaju organizacije 'Greko', tela Saveta Evrope koje je saopštilo da Srbija nije ispunila nijednu njegovu preporuku".

Tadić je ukazao i da je "premijerka Ana Brnabić zloupotrebila službeni položaj, jer kako je ona napredovala na političkim funkcijama, tako je firma koju je nekada vodila, 'Kontinental vind', počela da dobija dozvole i subvencije za izgradnju vetroparkova".

On je podsetio na razvoj situacije od 2014. godine. Tada se Brnabićeva, kao direktorka firme za izgradnju vetroparkova, požalila da vlast nema razumevanje za izgradnju vetroparkova, i da je tadašnji premijer Aleksandar Vučić govorio da je to tri puta skuplja struja i da je udar na džep građana.

Tadić se osvrnuo i na optužbe na račun tadašnjeg direktora "Elektromreža Srbije" Nikole Petrovića da je navodno tražio novac kako bi vetroparkovi "Kontinental vinda" bili priključeni na mrežu i rekao da je Brnabićeva to demantovala.

"Brnabićeva je postala ministarka, potom premijerka, a paralelo sa tim, kompanija dobija sve dozvole i podsticaje. Brnabićeva napreduje, kompanija pravi profit, a Vučić je promenio mišljenje o vetroparkovima", ukazao je Tadić.

Tadić je pozvao medije da ne zataškavaju afere.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи