Pavel: NATO uvažava vojnu neutralnost Srbije

Predsedavajući Vojnom komitetu NATO-a general Petr Pavel istakao je da Alijansa u potpunosti razume i uvažava opredeljenje Srbije za vojnom neutralnošću, kao i da je zajednički interes da u regionu budu stabilne i prosperitetne zemlje, koje dele evropske vrednosti.

Petr Pavel je to rekao u razgovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, sa težištem na Kosovu i Metohiji, i saradnji Vojske Srbije s Kforom i Severnoatlantskom alijansom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Diković je ocenio uspešnom saradnju Vojske Srbije sa NATO-om u okviru Partnerstva za mir i izrazio uverenje da će današnja poseta doprineti daljem jačanju međusobnog poverenja i uzajamnog razumevanja.

Predsedavajući Vojnom komitetu NATO-a se juče sastao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, a nakon današnjeg susreta s generalom Dikovićem održao je predavanje polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane i Generalštabnog usavršavanja i obišao Centar za obuku putem simulacija.

General Petr Pavel je boravio u poseti Republici Srbiji u oktobru 2012. godine u svojstvu načelnika Generalštaba Češke Republike i u martu 2016. kao predsedavajući Vojnom komitetu NATO-a, podseća se u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво