Kuburović: Nema novih podatka o detaljima istrage Ivanovića

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da istragu o ubistvu Olivera Ivanovića vodi tužilaštvo u Prištini i da Srbija nema nove podatke o detaljima.

Nela Kuburović je precizirala da je Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo na svih pet zamolnica koje su uputili prištinski organi.

"Nema reciprociteta kada je reč o saradnji, s obzirom da je od dve zamolnice srpskog tužilaštva odgovoreno samo na jednu, i to delimično", kaže ministarka za TV Prvu.

Objašnjava da je reč od prvoj zamolnici poslatoj odmah nakon pokretanja postupka, gde su prištinski organi dostavili Zapisnik o uviđaju i obdukciji.

Govoreći o mogućosti da Srbija preuzme postupak protiv Vjerice Radete i Petra Jojića iz Srpske radikalne stranke, Kuburovićeva kaže da su ispunjeni uslovi da Optužno tužilaštvo proces preuzme.

Nakon toga i ukoliko optužnica bude podignuta, objašnjava ona, nadležni sud može da nastavi postupak.

"Srbija je u datom vremenskom roku odgovrila da su procesne pretpostavke ispunjene, a sada je na Mehanizmu u Hagu da predmet dostavi", zaključila je Kuburovićeva.

"Nismo razgovarali o rekonstrukciji"

Ministarka pravde Nela kaže da se o rekonstrukciji Vlade, o kojoj se spekuliše u medijima, nije razgovaralo, a da o tome može biti reči samo u vladi i Srpskoj naprednoj stranci, kao stožeru vladajuće koalicije.

"Znam da nisam večno na ovoj funkciji i ne plašim se preispitivanja svog rada. Mogu da snosim posledice ukoliko neko smatra da Ministarstvo pravde nije ispunilo svoje obaveze", rekla je Kuburovićeva.

Upitana da li bi ona menjala sastav vlade, odgovorila je da će svoje mišljenje izneti "tamo gde treba".

Ministarka pravde jer rekla i da nije tačno da Srbija nije sprovela nijednu od preporuka Saveta Evrope o sprečavanju korupcije među parlamentarcima, sudijama i tužiocima.

"Izveštaj treba ponovo pročitati i videti da tako ne stoji", rekla je Kuburovićeva.

Ističe da je Vladi Srbije borba protiv korupcije prioritet i da su formirana četiri nova tela za borbu protiv korupcije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво