Brnabić: Veliki broj kanadskih privrednika u Srbiji

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, razgovarala je sa novoimenovanom ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čaba i tom prilikom istakla da je veoma zadovoljna velikim brojem kompanija koje posluju u Srbiji, jer to, kako je rekla, govori o dobrom privrednom ambijentu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sagovornice su zaključile da postoji pozitivna dinamika u bilateralnim odnosima dve zemlje ostvarena kroz obnovu političkog dijaloga i dobru privrednu saradnju.

Ambasadorka Čaba je rekla da su do sada kanadske kompanije najviše investirale u oblasti rudarstva i energetike, ali da sada njihov investicioni fokus usmerava i ka oblastima poljoprivrede, IT tehnologija, naučno-tehnoloških inovacija, digitalizacije, kulture i filma.

"Kanada vidi Srbiju kao stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prepoznaje napore koje Srbija preduzima u rešavanju nasleđenih problema i ostvarenju regionalnog pomirenja", rekla je Čaba i dodala da će Kanada predsedavati G-7 od januara ove godine, te da će prioriteti njihovog predsedavanja biti investicije i globalni rast, rad i zapošljavanje, rodna ravnopravnost, klimatske promene i posštovanje građanskih prava.

Na sastanku je najavljeno skoro potpisivanje Sporazuma o avio-saobraćaju, koprodukcijska saradnja u oblasti filmske industrije, a premijerka Brnabić je uputila poziv ambasadorki Kanade da dođe na otvaranje prve digitalne farme u Srbiji čije se otvaranje očekuje krajem meseca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво