Stanković: Vlada će razmotriti sve zahteve Preševa

Šef koordinacionog tela za jug Srbije, Zoran Stanković, obišao je opštinu Preševo, gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i razgovarao sa predstavnicima ove opštine prvi put nakon izbora.

Zoran Stanković je sagovornicima obećao da će Vlada Srbije razmotriti sve zahteve opštine Preševo i pomoći u rešavanju problema.

Stanković je naveo da očekuje raspodelu budžeta službe koordinacionog tela koji će iznositi oko milion evra.

"Razgovarali smo o problem udžbenika koje treba obezbediti za narednu školsku godinu. U razgovorima koji su obavljeni u Ministarstvu prosvete između predstavnika Nacionalnog saveeta Albanaca, dogovoreno je da u najskorije vreme Savet predloži udžbenike za prevod za početak naredne godine", rekao je Stanković u Preševu.

Kako je naveo, potrebno je uraditi jedan veoma obiman administrativni deo za zahteve opštine Preševo ali do sutra čekaju da opština predaje sve zahteve koordinacionom telu Vlade Republike Srbije.

Nadamo se, kazao je, da ćemo do sutra dobiti sve te zahteve i da će to biti jedna dobra osnova za obezbeđenje sredstava za funksionisanje drugih sistema u opštini Preševo.

"Nadamo se da će i ove godine sredstva Koordinacionog tela iznositi isto oko milion evra i da će to pomoći lokalnoj samoupravu. Razgovarali smo i vezano za otvaranje sudske jedinice u Preševu i otvaranje graničnog prelaza u Miratovac. Očekujemo da će obe države obezbediti uslove da taj granični prelaz sa Makedonijom bude otvoren", dodao je Stanković.

Opština Preševo ima novu vlast od decembarskih izbora i nakon dužeg vremena u Skupštini opštine zastupljena je i koalicija srpskih partija "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno", koja je prešla cenzus i osvojila dva odbornička mandata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво